Badas neišvengiamas - Okraina liko be grūdų, Kijevo režimas degina javų laukus

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-07-23 16:51:00, skaitė 453, komentavo 10

Badas neišvengiamas - Okraina liko be grūdų, Kijevo režimas degina javų laukus

Kaip jau yra paskelbta, buvo pasiekti susitarimai taip vadinamojo „grūdų sandorio“ rėmuose. Detalių ir jos sąlygų nevardinsime, ši informacija ir taip yra viešai prieinama. Remiantis ja, galima padaryti nedviprasmišką išvadą, kad visos Rusijos iškeltos sąlygos buvo priimtos. Vakarų valstybės negalės organizuoti ginkluotės tiekimo grūdų karavanų pagalba.

Čia kur kas įdomesnis kitas momentas. O būtent tai, kas yra pagrindinis sandorio naudos gavėjas

Taktiškai iš „grūdų sandorio“ daugiausia naudos turi Turkija. Netgi ne ta prasme, kad Erdoganas taip užtikrins savo šalies aprūpinimą maistu. Su to problemų nėra. Turkija yra sąlyginai turtinga šalis ir gali sau leisti nusipirkti grūdų net už išpūstą kainą.

Tačiau visus šiuos metus R. T. Erdoganas ant maistinio kabliuko pakabino daugelį Artimųjų Rytų ir Afrikos šalių. Priešingai visoms PPO taisyklėms, Turkija dempingavo eksportuodama miltus, įvesdama vietinių malūnininkų subsidijavimo sistemą. Susiklostė tokia situacija, kad Turkija grūdus pirko Rusijoje, iš jų gamino miltus ir vėliau parduodavo visame regione, pasilikdama pridėtinę vertę šalyje. Miltų eksporto iš Turkijos struktūra yra tokia:

 

7UdPgb6JeuvO_T4J_fUpOopbsJuuk0Vu9ksLP-L4xydJ6oR7dksABceUKJ2mgJnvnA3mrI7_XGQVgx4kWSF-RiyY9UgGHN1NuRDrj2PQykGkDuGNrr4Tuo77MJiIhu2ufCqwaD63h3yBSmwnMkzcMfo

 

Papildomas milijardas dolerių, kuriuos Turkija uždirbo iš miltų eksporto, žinoma, nemaišo ekonomikai, tačiau nebuvo pagrindiniu tikslu. Užtikrindama daugelio valstybių ir atskirų jų regionų aprūpinimą maistu, Ankara turėjo svarbų svertą šioms teritorijoms.

Tačiau 2022 metais dėl gerai žinomų įvykių tą svertą ji staiga prarado. Pastebėtina, kad sandoris buvo sudarytas būtent po Putino ir Erdogano derybų Teherane.

Akivaizdu, kad Erdoganas sutiko palaipsniui trauktis iš globalistinės pasaulio tvarkos ir prisijungti prie naujos pasaulio tvarkos, paremtos BRIKS, formavimo.

Tačiau Turkijai, skirtingai nei Teheranui, nėra lengva iš karto nutraukti su globalistais. Pernelyg stipriai ši šalis integruota į dabartinį pasaulio tvarkos modelį. Su Turkija užsiima radikalioji globalistų dalis, nusėdusi Londone. Nepaisant to, Erdogano judėjimas naujos pasaulio tvarkos link yra akivaizdus. Pavyks  ar ne - tai kitas klausimas.

Rusijos interesuose – suvereni Turkija. Putinas grąžina Erdoganui anksčiau turėtą grūdų svertą. Žinoma, mainais į palaipsnišką Turkijos pasitraukimą iš po globalistų įtakos.

Taip pat visoje šioje istorijoje svarbus sekantis momentas. Kijevo režimas pasistengs išvežti kuo daugiau grūdų. Nepaisant vakarų pametamos paramos, su finansais Kijevui kas mėnesį vis blogiau. Okrainos bankas jau paleido pinigų spausdinimo mašiną, atlikęs kelių šimtų milijardų grivnų emisiją. Kijevui skubiai reikalinga valiuta.

Iš vienos pusės, grūdų išvežimas šiuo momentu gali palengvinti Kijevo režimo egzistavimą. Tačiau kur kas svarbiau tai, kad pratrūkęs eksporto srautas paliks Kijevo režimo okupuotas teritorijas be maisto. Tai kaip minimum jau sukels maisto produktų infliaciją, o kaip maksimum - badą. Žiemą prie viso to prisidės dar ir šaltis, kuris, neturint pakankamai energijos išteklių, ateis į Lvovo ir Žitomiro namus.

Ar prasidės Kijevo režimo laikinai okupuotoje teritorijoje bado maištai? Atsakymas čia nėra akivaizdus. Tačiau socialinis stabilumas bus pakirstas visiškai. Apatinių Maslou poreikių piramidės pakopų nebuvimas duos apie save žinoti. Kijevo režimas atims iš žmonių bazinius poreikius. O tai kaip minimum sukels visuotiną demoralizaciją.

 

 

Todėl Rusija yra suinteresuota, kad iš Juodosios jūros regiono būtų eksportuojama kuo daugiau grūdų.

 

P.S. Kijvo režimas daro viską, kad badas Okrainoje kiltu neišvengiamai. Zaporožės srities valdžia papreiškė, kad Okrainos kariomenė eikvoja savo amuniciją laukams su pasėliais naikinti, praneša RIA Novosti, remdamasi regiono administracijos atstovu Vladimiru Rogovu.

Anot jo, tokia Okrainos ginkluotosios pajėgos tokią praktiką taiko sistemingai, kas užfiksuota „įvairiuose fronto sektoriuose“. Tam Okrainos kariškiai naudoja specialius trasuojančią amuniciją, pažymėjo Rogovas.

Kartu Zaporožės administracijos atstovas atkreipė dėmes į tai, kad perimtuose pokalbiuose galima išgirsti, kaip Okrainos ginkluotosios pajėgos skundžiasi amunicijos trūkumu.

„Šita deficitinė amunicija eikvojama laukams padegti“, – piktinosi Rogovas.

Anksčiau Rusijos Federacijos gynybos ministerija apkaltino Okrainos kariuomenę padeginėjant javų pasėlių laukus Zaporožės, Nikolajevo, Charkovo ir Chersono regionuose, panaudojant sraigtasparnius ir artileriją.

 

AVL5Epmxnab5ALXKzNJIiliBnPmukaDm_V7Ud4PvXY-mEPuiFSF2_q6yVAgohVVAlLkWfdr4MNmLjrD3TSOz-0sKLTBnfxX-i2C5JkyLnRg6JgWjkTUEvmnL3Oe-H3mRE7bweGCniNp5z2kbMszRFks

.