S. Buškevičius. Juodieji pradeda ir pralaimi

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2022/07/17/s-... 2022-07-24 22:32:00, skaitė 294, komentavo 8

S. Buškevičius. Juodieji pradeda ir pralaimi

Rusija pradeda karus ir juos pralaimi:

1. 1905 m. Rusijos imperija gėdingai pralaimėjo Japonijai. Šiame kare ji prarado Ramiojo vandenyno ir Baltijos laivynus.

2. 1918 m. Rusija gėdingai pralaimi Pirmąjį pasaulinį karą. Ji priversta pasirašyti Bresto taikos sutartį ir sutikti išmokėti reparacijas.

3. 1920 m. Rusija gėdingai pralaimi Lenkijai. Jos armija sutriuškinama prie Vyslos, o likučiai pabėga.

4. 1939-1940 m. Rusija Žiemos kare neįveikė mažytės Suomijos. Rusai patyrė siaubingus gyvosios jėgos ir technikos nuostolius. Uždavinys-okupuoti visą Suomiją ir ją prijungti prie Sovietų Sajungos, neįvykdytas- aneksuota tik Karelija.

5. 1939-1945 m. Antrajį pasaulinį karą sukėlė Rusija (tuo metu ji vadinosi Sovietų Sąjunga) susitarusi su Vokietija- Ribentropo-Molotovo paktas. Šis karas buvo laimėtas dėka lendlizo ir 56 šalių antihitlerinės koalicijos. Vakarų sąjungininkai Sovietų Sąjungos nelaikė nugalėtoja, o traktavo ją kaip okupante. Dėl to ir prasidėjo Šaltasis karas.

Apskritai Didžiosios Britanijos premjeras Vinstonas Čerčilis siūlė išlaisvinti Europą nuo rusų okupacijos, tačiau visi jau buvo pavargę nuo karo.

6. 1989 m. rusai pralaimi Afganistano karą. Rusai neįvykdė iškeltų uždavinių pagal visus punktus ir jų armija gėdingai paspruko iš Afganistano, surežisavusi per TV “tvarkingo” armijos išvedimo per tiltą spektaklį.

7. 1991 m. Rusija pralaimi Šaltajį karą- žlunga Sovietų Sąjunga.

8. 1994- 1996 m. Rusija labai gėdingai pralaimi Pirmąjį Čečėnijos karą. Čečėnų laisvės kovotojai, būdami absoliučioje mažumoje, neturėdami rimtų ginklų, sudaužo rusus kaip obuolius.

Nuo 850 iki 2 tūkstančių čečėnų meistriškai atlieka sostinės Grozno, kuriame buvo 12 tūkst. rusų armijos, puolimą, nukauna 2 tūkst. rusų ir išlaisvina Grozną. Šie skaičiai oficialiai pateikti pačių rusų.

Paraleliai čečėnai atkovoja ir kitus miestus. Rusija priversta pasirašyti žeminančius Chasavjurto taikos susitarimus ir išsinešdinti iš Čečėnijos, kurios plotas daugiau kaip tris kartus mažesnis už Lietuvos, o gyventojų turi šiek tiek daugiau nei vieną milijoną.

9. 1999- 2009 m. Antrasis Čečėnijos karas baigėsi gėdingu susitarimu su Kadyrovu ir jo šaika, nes rusai priversti mokėti Kadyrovo žmonėms ir jų Tik -Tok armijai už lojalumą sunkiai protu suvokiamas milžiniškas sumas.

10. 2022 m. Rusijos – Ukrainos karas. Mūsų draugai ir sąjungininkai ukrainiečiai turi visas galimybes laimėti prieš rusus, jei bus ir toliau tiekiama Vakarų pagalba, o jų karinė- politinė vadovybė mąstys nestandartiškai, ir atsižvegs į suomių, čečėnų, žydų, kroatų, azerbaidžaniečių karinę patirtį.

O kokia ateitis laukia Rusijos? Sibiras grįš Kinijai, Kurilų salos- Japonijai, Karelija- Suomijai, Čečėnijos Respublika Ičkerija taps nepriklausoma valstybe, Karaliaučiaus kraštas-…na, jūs patys puikiai suprantate. Ir vietoje Rusijos Federacijos liks tik Moskovija.