"Fox News": Po sunkiųjų narkotikų dekriminalizavimo Oregone padaugėjo mirčių nuo perdozavimo

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-07-25 21:19:00, skaitė 352, komentavo 7

Šiandien Lietuvos Seimas, užsiimantis Lietuvos narkotizacija - tautos genocidu, tapo valstybės priešu Nr.1. Tai mano nuomonė, turinti tvirta materialų pagrindą. Esu paskelbęs daugybę straipsnių šia tema, daugybę reportažų rašytojo Valdo Anelausko, gyvenančio labiausiai JAV narkotizuotoje Oregono valstijoje. Šiuose reportažuose atspindėta Oregono valstijos degradacija diegiant narkotikus lygiai tokiais pačiais metodais, kaip tai daro šiandien narkomanų ir iškrypėlių "Nelaisvės" partija Lietuvoje. Priede pateikiu kai kuriuos iš šių straipsnių, kuriuos galima rasti mano bloge www.lebionka.blogspot.com užsienyje ir per VPN Lietuvoje.

https://www.youtube.com/watch?v=j2hvHthgVnY

JAV „Fox News“ laidoje Tucker Carlson Tonight liepos 23 d. kalbėjo Oregono atstovų rūmų narė respublikonė Lily Morgan, kuri papasakojo apie šios valstijos narko-degradaciją. 

2020 m. didžioji dauguma Oregono gyventojų balsavo už tai, kad būtų dekriminalizuotas mažų dozių bet kokių kietųjų narkotikų, įskaitant fentanilį ir heroiną, laikymas. Nuo to laiko valstijoje užfiksuotas rekordinis mirčių nuo perdozavimo skaičius, o Portlando miestas primena vieną didelį narkotikų turgų, rašo "Fox News". Kaip pabrėžia vietos asamblėjos narė Lily Morgan, daugelis dekriminalizavimą suprato kaip signalą, kad narkotikus vartoti galima.

Taigi vien pernai nuo narkotikų perdozavimo mirė mažiausiai 107 000 amerikiečių. Tikriausiai pažįstate žmogų, kurio šeima nuo to nukentėjo. Daugeliu atvejų tai buvo fentanilis. Į šią problemą niekas niekada rimtai nežiūrėjo. Vos prieš kelerius metus, finansuojant George'ui Sorosui, Oregono valstija nusprendė legalizuoti fentanilį ir kitus narkotikus. Kas nutiko toliau? "Fox" korespondentas Danas Springeris pasakoja naujausias žinias.

Portlando gatvės - tai narkotikų turgus po atviru dangumi. Atrodo, kad visur yra žmonių, išgyvenančių krizę. Oregono rinkėjai tikėjosi kitaip. 2020 m. jie didele balsų dauguma priėmė pirmąjį valstybės mastu įstatymą, kuriuo dekriminalizuojamas nedidelio kiekio bet kokių sunkiųjų narkotikų: metamfetamino, heroino ir net fentanilio laikymas. Idėja buvo gydyti, o ne įkalinti.

Tačiau praėjusiais metais, praėjus 15 mėnesių nuo eksperimento pradžios, Oregone nuo perdozavimo mirė 1074 žmonės - daugiau nei bet kada anksčiau. Portlande įvykdyta rekordiškai daug žmogžudysčių - daugelis tai sieja su narkotikų rinkos perskirstymu.

Šiandien su mumis kalbasi Oregono Atstovų Rūmų narė Lily Morgan. Labai dėkojame, kad skyrėte mums laiko, Lily Morgan. Tai visai neatrodo gailestinga.

LILY MORGAN, Oregono Atstovų Rūmų narė: Taip ir yra. Leisti žmogui likti gatvėje su savo priklausomybe nėra gailestinga. Jie nelaimingi, ir mes turime geriau jiems padėti.

Taigi ši priemonė buvo prastumta vardan užuojautos. Sakoma, kad karas su narkotikais yra blogas. Manau, kad dauguma žmonių manė, jog karas su narkotikais vyksta ne taip, kaip buvo numatyta. Bet tai skamba kaip kažkoks košmaras! Kaip manote, kaip tai supranta Oregono gyventojai, paprasti rinkėjai?

LILY MORGAN: Žinoma, kad taip! Oregono rinkėjams buvo pasakyta, kad baudžiamojo teisingumo sistema nėra tinkamas sprendimas priklausomybių turintiems žmonėms. Jie sakė: "Priimkite šį įstatymą ir žmonės gaus gydymą." Problema ta, kad gydymui neskirta pinigų, o mes negydome!

Nėra jokios atskaitomybės, nėra jokių paskatų žmonėms gydytis. Todėl žmonės miršta, miršta gatvėse, o teisėsaugos ir greitosios pagalbos darbuotojai nepajėgia susidoroti su tokiu perdozavimo atvejų skaičiaus padidėjimu. Ir mums tikrai reikia kaip nors pakeisti politiką. Mums nepavyko.

Taip, žinoma! Gydymas nėra labai veiksmingas. Norėčiau, kad tai būtų veiksminga, bet taip nėra. Ar galima ištaisyti padėtį?

LILY MORGAN: Už šią priemonę balsavo rinkėjai, o nuo 2021 m., kai ji buvo įgyvendinta, yra skirtas finansavimas. Birželio mėnesį Oregono sveikatos tarnybos elgesio sveikatos paslaugų direktorius mums pasakė, kad tai yra eksperimentas ir dar turime palaukti. Tik šį mėnesį gydymo organizacijoms buvo išsiųsti pinigai. Deja, sistema vis dar turi trūkumų. Ir nors neturime sistemos, kuri teiktų visas paslaugas, lydėtų ir kartu reikalautų iš žmonių atsakomybės ir galėtų pasakyti: "Tu nori kažko geresnio gyvenime, tu nenori likti tokioje situacijoje"...