Hepatito protrūkį pas vaikus galėjo lemti koronės apribojimai

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-07-27 16:11:00, skaitė 170, komentavo 0

Hepatito protrūkį pas vaikus galėjo lemti koronės apribojimai

Portale „The Epoch Times“ rašoma, kad tyrėjai nustatė, jog virusas, kuris paprastai nesukelia hepatito, dėl koronės draudimų susilpnėjus vaikų imunitetui gali sukelti šios ligos protrūkį.

Staiga prasidėjęs hepatitas. Jungtinės Karalystės mokslininkai mano, kad nustatė priežastį ūmių kepenų sutrikimų, nuo kurių visame pasaulyje kenčia maži vaikai. Manoma, kad 35 šalyse užsikrėtė daugiau nei 1 000 vaikų, kurių dauguma yra jaunesni nei penkerių metų amžiaus.

Šiuo metu paskelbti du nauji tyrimai, kuriuos dar reikia recenzuoti, vadovaujant Glazgo universitetui ir Didžiosios Ormondo gatvės ligoninei (Great Ormond Street Hospital, GOSH) Londone. Su jais taip pat bendradarbiavo Jungtinės Karalystės sveikatos apsaugos agentūra (UKHSA).

Jungtinėje Karalystėje dauguma iš 268 vaikų, susirgusių staiga prasidėjusiu hepatitu, buvo jaunesni nei penkerių metų, beveik 40 proc. į ligoninę atvežtų vaikų prireikė intensyvios priežiūros. Dvylikai vaikų Jungtinėje Karalystėje dėl greito kepenų būklės pablogėjimo prireikė kepenų transplantacijos.

Tyrimu nustatyta, kad protrūkis buvo susijęs su paplitusiu adenoasocijuotu virusu 2, arba AAV2. Nėra žinoma, kad šis virusas paprastai sukelia ligą ir dažnai lydi adenovirusų infekciją, tačiau dabar mokslininkai nustatė, kad jis yra susijęs su ūminio hepatito išsivystymu nedideliam skaičiui mažų vaikų. AAV2 buvo didelis kiekis pas visus pacientus, sergančius nepaaiškinamu hepatitu, mėginiuose, išskyrus vieną, todėl mokslininkai mano, kad dviejų virusų - AAV2 ir adenoviruso arba rečiau herpeso viruso HHV6 (kuris taip pat buvo rastas kai kurių pacientų mėginiuose) - koinfekcija gali geriausiai paaiškinti sunkios kepenų ligos atsiradimą sergantiems vaikams. Tačiau mokslininkai teigė, kad vis dar negali būti tikri, kodėl taip atsitiko būtent dabar.

Abi komandos teigė, kad jie pabrėžė galimybę, jog tai galėjo lemti adenovirusinių infekcijų pikas bendroje populiacijoje po uždarymo laikotarpio dėl sumažėjusio vaikų imuniteto tam tikriems virusams ir virusų cirkuliacijos modelių pokyčių.

Abiejų tyrimų metu pavyko atmesti tikimybę, kad tiesiogine hepatito atvejų priežastimi galėjo būti neseniai ar anksčiau buvusi COVID-19 infekcija.

Balandžio mėn. patologė daktarė Klara Kreig (Clare Craig) iš organizacijos HART, kuri buvo įsteigta siekiant pasidalyti susirūpinimu dėl politikos ir gairių rekomendacijų, susijusių su COVID-19 pandemija, sakė laikraščiui "The Epoch Times", kad tokius atvejus galėjo lemti uždarymo priemonės, kurios labai pakeitė natūralią virusinių infekcijų eigą.

Tuo metu ji teigė, kad "tai, ką mes padarėme, taikydami uždarymo priemones, yra tai, kad masiškai sutrikdėme mūsų tarpusavio sąveikos būdą ir atitinkamai sutrikdėme mikroorganizmų ir jų tarpusavio plitimo būdą".

"Hartas nuo 2021 m. pradžios išreiškė susirūpinimą dėl to, kad dėl uždarymo silpnėja imunitetas ir jautrumas infekcijoms, - sakė Craigas laikraščiui "The Epoch Times".

Škotijos vyresnioji infekcinių ligų ekspertė profesorė Ema Tomson (Emma Thomson) sakė: "Yra daug neatsakytų klausimų, todėl skubiai reikalingi didesni tyrimai, kad būtų ištirtas AAV2 vaidmuo vaikų hepatito atvejais.

"Taip pat turime daugiau sužinoti apie sezoninę AAV2 cirkuliaciją, nes šis virusas nėra nuolat stebimas. Gali būti, kad adenovirusinės infekcijos pikas sutapo su AAV2 poveikio piku, todėl jautriems mažiems vaikams pasireiškė neįprastas hepatitas", - sakė Thomson.

https://www.theepochtimes.com/covid-19-restrictions-likely-led-to-resurgence-of-rare-hepatitis-among-children-study_4620074.html