Jankiai ir Britaškė vėl kursto naują karo židinį

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-08-01 20:45:00, skaitė 394, komentavo 1

Jankiai ir Britaškė vėl kursto naują karo židinį

„Prištinos „valdžios“ sprendimas nuo rugpjūčio 1 dienos pradėti taikyti nepagrįstas diskriminacines „taisykles“ dėl priverstinio vietos serbų asmens dokumentų ir registracijos numerių keitimo yra dar vienas žingsnis link serbų gyventojų išvarymo iš Kosovo, serbų išvarymo iš Kosovo serbų institucijų iš ten, kurios užtikrina Serbijos gyventojų teisių apsaugą nuo „premjero“ A. Kurti vadovaujamų Prištinos radikalų savivalės.

Kosovo vadovai žino, kad serbai neliks abejingi, kai kalbama apie tiesioginį jų laisvių puolimą, ir sąmoningai eskaluoja siekdami pradėti karinį scenarijų.

Žinoma, atakos priešakyje yra ir Belgradas, kurį Vakarai nori papildomai „neutralizuoti“ Kosovo albanų rankomis.

Reikia rąginti Prištiną ir JAV bei ES, kurios už ją stovi, sustabdyti provokacijas ir gerbti serbų teises Kosove. Tokia įvykių raida yra dar vienas Europos Sąjungos tarpininkavimo misijos nesėkmės įrodymas.

Tai taip pat pavyzdys, kokia vieta Europos Sąjungoje buvo paruošta Belgradui, siūlant Belgradui de facto taikstytis su savo tautiečių teisių trūkumu.

P.S.

Padėtis Balkanuose kosoviečių provokacijų fone skaudžiai primena 1914 m., Pirmojo pasaulinio karo išvakarėse.

Austrijos-Vengrijos sosto įpėdinio erchercogo Franzo Ferdinando ir jo žmonos Sofijos nužudymas Sarajeve buvo priežastis, dėl kurios prasidėjo pasaulinės žudynės.

Tuo metu už šios provokacijos stovėjo britų specialiosios tarnybos (nors dėl teroro akto primityviai dėl visko kaltino Bosnijos serbą Gavrilo Principą).

Dabar neatmetu, kad Kosovo valdžios veiksmus palaiko ir britai, ir amerikiečiai, ir visa NATO.

Ar padėtis Europoje dabar geresnė? Viskas taip pat karšta. Akivaizdu, kad amerikiečiai ir britai keršija Vučičiui už atsisakymą prisijungti prie antirusiškų sankcijų. Tačiau provokuodamos konfliktą tarp Kosovo ir Serbijos, JAV ir NATO, to nesuvokdamos, gali sukelti politinį cunamį pačiame mūsų žemyno centre.