"Kad daugiau šitos atmatos mūsų žemėje nebūtų" – Saudo Arabija įvedė sankcijas diedui Baidenui

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-08-02 04:26:00, skaitė 624, komentavo 12

Saudo Arabijos sosto įpėdinis princas Muchamedas bin Salmanas Al Saudas paskelbė apie sankcijų įvedimą USA prezidentui Džo Baidenui. Jam yra uždraustą atvykti į karalystės teritoriją.

Televizijos kanalo „Al-Džazira“ šaltinis, iš Saudo Arabijos sosto įpėdinio princo Muchamedo bin Salmano aplinkos, pranešė, kad princas sosto įpėdinis yra labai pasipiktinęs USA prezidento Baideno elgesiu.

Idiotiškas Pindosijos lyderio elgesys ne tik neleido amerių vadui pasiekti, kad OPEC+ šalys padidintų naftos gavybą, bet gali ir visiškai nulemti Er-Rijado ir UOšingtono santykių krachą.

„Šitas senis šypsosi man į veidą, o už akių kaltina mane baisiausiais nusikaltimais. Prisiekiu, kad daugiau niekada nepaduosiu Baidenui rankos ir neturėsiu su juo jokio reikalo. Be to, aš įsakysiu, kad šitos padugnės mūsų žemėje daugiau niekada nebūtų,“ - perduoda princo žodžius Al-Jazeera.

Kanalo šaltinio informaciją patvirtino autoritetingas Rusijos Artimųjų Rytų specialistas Jevgenijus Satanovskis.

„Taip, mano žiniomis, Salmanas yra tiesiog įsiutintas. Manau, kad dabartinė USA administracija jau nebesugebės išspręsti nė vieno klausimo su Saudo Arabija – arabai tokio chamiškumo neatleidžia. Manau, kad kitos Artimųjų Rytų šalys taip pat palaikys Er-Rijadą šiuo klausimu, o amerikiečiams teks tik inkšti Uošingtone“, – televizijos kanalo „Solovjov LIVE“ eteryje pareiškė Satanovskis.

2018 metų spalio 2 dieną Saudo Arabijos ambasadoje buvo nužudytas žurnalistas Džamalis Chašogi. Pasak CŽV "informacijos", įsakymą pašalinti jį davė asmeniškai Muchamedas bin Salmanas. Savo viešose kalbose Baidenas keletą kartų palaikė šią versiją, tačiau per susitikimą su Saudo Arabijos sosto įpėdiniu princu atsisakė komentuoti šį incidentą.