Rusija teigia, kad sunaikino visas Ukrainos karines oro pajėgas

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/rusi... 2022-08-29 22:41:00, skaitė 324, komentavo 4

Rusija teigia, kad sunaikino visas Ukrainos karines oro pajėgas

Ukrainos oro pajėgas likvidavo Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgos ir oro gynybos sistemos. Tai pirmadienį naujienų agentūrai RIA pranešė karinis-diplomatinis šaltinis

„Visa kvalifikuota buvusių Ukrainos oro pajėgų – MiG-29, Su-27 ir Su-25 lėktuvų – įgula buvo likviduota efektyviais Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų bei oro gynybos sistemų veiksmais“, – sakė agentūros pašnekovas. .

Šaltinio teigimu, Vakarų pažadai tiekti Kijevui naujus sovietų gamybos kovinius lėktuvus, greičiausiai, liks tik žodžiais.

„Buvusių Ukrainos karinių oro pajėgų Charkovo karinio instituto kariūnų panaudojimas kovinėms misijoms vykdyti lėmė katastrofiškus Ukrainos aviacijos likučių nuostolius“, – sakė šaltinis ir pridūrė, kad jie numušti iš pirmo arba antro karto.

„Šiandien nėra nei laiko baigti lakūnams mokslus, nei žibalo, nei lėktuvų“, – aiškino jis.

Šaltinio teigimu, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų bandymai pagal sutartis Lenkijoje ir kitose Rytų Europos šalyse verbuoti sovietų lėktuvų pilotus baigėsi liūdnai. „Keletas užverbuotų jau kapuose ir ligoninėse. Naujų, norinčių užsidirbti pomirtinį draudimą ir kompensaciją už laidojimo paslaugas, neatsiranda“, – pridūrė šaltinis.

Parengta pagal RIA inf.