Lenkija reiškia pretenzijas Vokietijai

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-09-02 20:06:00, skaitė 406, komentavo 20

Lenkija reiškia pretenzijas Vokietijai

Tiksliai tą dieną, kai prasidėjo Antrasis pasaulinis karas, valdančiosios Lenkijos partijos lyderis „Teisė ir teisingumas“ Jaroslavas Kačinskis paskelbė pretenzijas Vokietijai. Lenkija reikalauja 1,32 trilijono dolerių reparacijų iš Vokietijos. Būtent tokia suma įvertinti Trečiojo Reicho padaryta žala Žečpospolitos paveldėtojams. Jie grasina reikalauti išmokų. Reikia pažymėti, kad tai nėra nauja, lenkų nacionaliniai konservatoriai jau seniai to reikalauja.

Bet atsižvelgiant į akivaizdžius požiūrių skirtumus tarp Berlyno ir Varšuvos dėl Ukrainos ir Rusijos klausimų, šie klaunai nusprendė ištraukti tūzą iš rankovės.

Vokiečių k. Užsienio reikalų ministerija savo ruožtu nepavargsta kartoti, kad reparacijų tema jau seniai uždaryta ir visiškai neaktuali.

Atsižvelgiant į panašią kaimynų retoriką, taip pat į deklaruojamą „gilią Lenkijos ir Ukrainos integraciją, Saloreihui laikas galvoti, kad artimiausioje ateityje gerbiami Lenkijos partneriai pareikš pretenzijas dėl galimos nuosavybės atkūrimo Rytų kresų teritorijoje, t.y. Ukrainos Voluinė ir Galicija.

P.S.

Europos hiena savo stichijoje. O aš, savo ruožtu, apsirūpinsiu popkornu ir stebėsiu kuo tai baigsis…