Šimonytė priminė, kad mokant dideles sąskaitas už elektrą, reikia prisiminti Ukrainos žmonių kančias

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/simonyte-... 2022-09-06 17:47:00, skaitė 256, komentavo 11

Šimonytė priminė, kad mokant dideles sąskaitas už elektrą, reikia prisiminti Ukrainos žmonių kančias

Premjerė Ingrida Šimonytė Vyriausybėje priėmė Lietuvoje viešintį Liuksemburgo Didžiosios Hercogystės premjerą Xavierą Bettelį.

Susitikimo metu aptarta Europos saugumo situacija Rusijos karo prieš Ukrainą akivaizdoje, tolesnė parama Ukrainai, energijos kainos, bendradarbiavimas Europos Sąjungos klausimais bei dvišaliai santykiai.

Lietuvos premjerė padėkojo Liuksemburgo premjero už paramą, atliepiančią mūsų regiono saugumo situaciją ir Lietuvos poreikius – šiais metais sustiprintą dalyvavimą NATO priešakinių pajėgų bataliono misijoje bei pagalbą Lietuvai, susidūrus su migracijos krize Baltarusijos pasienyje, kokybišką koordinaciją branduolinės saugos klausimais.

Susitikime aptartas tolesnis NATO ir ES atsako į Rusijos karą Ukrainoje stiprinimas, tolesnė parama Ukrainai, pavojinga Astravo atominė elektrinė.

Taip pasikalbėta apie Rusijos branduolinį terorizmą, kuomet okupantai kelia įtampą apšaudydami okupuotą Zaporožės atominę elektrinę, rizikuodami jos saugumu.

„Turime nepamiršti, kad Europoje šiuo metu yra valstybė, kurios žmonių kančios didesnės už pabrangusios elektros sąskaitas. Svarbu nepamiršti ir visų šių iššūkių tikrųjų priežasčių – tai Rusijos agresija prieš Ukrainą ir Rusijos sąmoningi sprendimai naudoti energetinį šantažą prieš Vakarus“, - liuksemburgiečiui atskleidė I. Šimonytė.

Susitikimo metu taip pat aptartas nelegalios migracijos valdymas ES mastu, Kinijos keliami iššūkiai tarptautine teise ir taisyklėmis paremtai pasaulio tvarkai.

I. Šimonytė pasidžiaugė, kad Liuksemburgo premjeras vizito metu apsilankys Saulėtekio slėnyje esančiuose Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų bei Fizikos mokslų ir technologijų centruose.