Nepaaiškinami Specialiosios Karinės Operacijos (SKO) paradoksai

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-09-09 19:40:00, skaitė 520, komentavo 14

Nepaaiškinami Specialiosios Karinės Operacijos (SKO) paradoksai

Žmonija savo istorijoje kariavo, kariauja dabar ir kariaus dar ne kartą.

Visus karus sąlygiškai galima suskirstyti į keturias kategorijas:

- karai tarp atskirų nepriklausomų valstybių;

- karai tarp valstybių koalicijų arba valstybių koalicijos karai prieš vieną valstybę;

- maištų ir sukilimų malšinimas maištaujančioje valstybės dalyje (ar dalyse);

- pilietiniai karai;

Išskirtinis SKO bruožas yra tai, kad jis sujungia visų tipų karus. Šiuo metu Rusija yra priversta kariauti su Vakarais ir jų neokolonijų „valstybių“ koalicija Okrainos teritorijoje. Teisiškai atrodo, kad pastaroji yra „nepriklausoma valstybė“, tačiau iš tikrųjų tai yra Vakarų satelitas, neokolojininė „valstybė“, kurio vienintelė paskirtis – būto instrumento vaidmainyje. Instrumento, skirto nugalėti Rusiją, net ne tik pačio instrumento žūties kaina , bet ir visiško fizinio Okrainos piliečių sunaikinimo sąskaita.

Neabejotina, kad Vakarų sukurstytas konfliktas Okrainoje yra laikina Vakarų pergalė, dėl kurios Vakarų elitas tiesiogine ir perkeltine prasme cypia iš džiaugsmo.

Tam, kad šiame mūšyje laimėtų Rusija, ji turi tiksliai suprasti, su kuo ir už ką ji kovoja. Ypač svarbu suprasti, kaip santykiauti su teritorija, vadinama Okraina, ir kokią politiką reikėtų vykdyti jos piliečių atžvilgiu, nes jie yra viena tauta su Rusijos piliečiais.

Iki šiol karo eiga iš tikrųjų buvo sumažinta tik iki faktinio karo veiksmų vykdymo. Tačiau tai tik matoma ledkalnio dalis. Rusijoje gyvena mažiausiai kelios dešimtys milijonų žmonių, kurie arba turi giminių Ukrainoje, arba turi ukrainietiškų šaknų. Daugelis šių žmonių dabar dalyvauja specialioje karinėje operacijoje. Iš tikrųjų rusai ir ukrainiečiai yra viena tauta.

Bet tuomet karinį konfliktą Ukrainos teritorijoje galima vadinti pilietiniu karu, tiesa? O gal bent jau reikėtų tokį klausimą užduoti?

Kaip įrodo istorinė patirtis, pergalės pilietiniame kare pasiekti neįmanoma be aiškios ir suprantamos politikos priešo atžvilgiu pilietiniame kare. Reikia aiškiai suprasti, kad Ukrainos gyventojai yra perprogramuoti rusai, sumaniai ir kryptingai į savo sąmonę įvedę melagingus ir klastingus pasakojimus.

Tai dabar leidžia Vakarams nuoširdžiai tenkintis savimi, žiūrint, kaip rusai žudo rusus, kaip kokie gladiatoriai senovės Romos cirke. O Rusija, užuot ieškojusi būdų ir priemonių pralaužti šį užburtą kruviną ratą, rasti kelią į vakarietiško melo srutose pasiklydusių Ukrainos piliečių širdis ir protus, savo agitacijoje ir propagandoje daugiausia dėmesio skiria nacių kovotojų naikinimui. Bet tai ne kova su priežastimi, o su pasekme.

Jeigu Okrainos konfliktas turi pilietinio karo bruožų, tai jo sprendimo būdai turėtų būti tinkami. Visų pirma, iki šiol kritiškai mažai padaryta, kad Kijevo propaganda Okrainos teritorijoje taptų neįmanoma. Lygiai taip pat kritiškai mažai nuveikta dėl Rusijos žiniasklaidos poveikio ir įtakos sferos išplėtimo efektyvumo. Okrainos teritorijoje viešpatauja tikras teroras ir ne tik fizinis, bet ir informacinis. Jeigu Okrainos gyventojams neįmanoma suteikti prieigos prie šaltinių Rusijos žiniasklaidoje, tai kokia prasmė leisti ukrainiečiams dirbti? Taip, Okrainos piliečiai yra perprogramuoti rusai. Jie to nesuvokdami kariauja prieš savo brolius pilietinį karą.

O Rusija, užuot suaktyvinusi visas pastangas, kol kas mieliau šiame fronte elgiasi vangiai, neryžtingai ir tiesiog neracionaliai.