2022 m. mirčių perteklius visame pasaulyje kelia nerimą

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.theepochtimes.com/... 2022-09-11 10:07:00, skaitė 485, komentavo 21

2022 m. mirčių perteklius visame pasaulyje kelia nerimą

Išklausykite trumpą įžanginį teiginį

"Dievas davė jums dvi rankas: vieną - gripo injekcijai, kitą - kovido injekcijai."

Mirties atvejų perteklius visame pasaulyje

Rabas Wardellas, neseniai tapęs Škotijos MTB XC čempionu, mirė miegodamas, praėjus kelioms dienoms po to, kai laimėjo Škotijos dviračių sporto čempiono titulą, būdamas 37 metų amžiaus. Jo partnerė ir olimpinė čempionė Katie Archibald tviteryje parašė, kad "jam sustojo širdis". Pasak K. Archibald, nors ji visomis išgalėmis stengėsi jį gaivinti, o medikai atvyko per kelias minutes, išgelbėti jo vis tiek nepavyko. Britų dviračių sportas savo pareiškime išreiškė liūdesį dėl "puikaus dviratininko, draugo ir mūsų sporto ambasadoriaus" netekties. Rašant šį straipsnį, Vardelo širdies sustojimo priežastis vis dar nežinoma.

Mirties atvejų Škotijoje nuo COVID-19 pandemijos pradžios tyrimas

Škotijos vyriausybė pradėjo tyrimą, kuriuo siekiama išsiaiškinti perteklinių mirčių Škotijoje COVID-19 pandemijos metu priežastis. Mirties atvejų perteklius reiškia bendrą mirčių skaičių per savaitę 2022 m. atėmus vidutinį mirčių skaičių per tą pačią savaitę 2016-2021 m. laikotarpiu, neįtraukiant 2020 m., kad nebūtų išpūstas ankstesnių metų vidurkis, nes 2020 m. pavasarį buvo daug mirčių (Mirties atvejų perteklius = bendras mirčių skaičius - vidutinis mirčių skaičius ankstesniais metais).

Į mirčių perviršį įskaičiuojamos mirtys dėl pandemijos ir mirtys dėl kitų priežasčių. Oficialios Škotijos parlamento interneto svetainės duomenimis, savaitinis mirčių skaičius Škotijoje nuo 2020 m. balandžio mėn. iki 2022 m. balandžio mėn. laikotarpiu (naujausia turima data) yra didesnis nei vidutinis mirčių skaičius tomis pačiomis savaitėmis ankstesniais metais daugumą šio laikotarpio savaičių.

Pavyzdžiui, 2021 m. sausio 4 d. prasidedančią savaitę buvo užregistruota 1720 mirčių, o ankstesnių metų sausio 4 d. prasidedančių savaičių vidurkis (nuo 2016 iki 2019 m.) buvo 1276, taigi mirčių skaičius viršijo 444 (34,80 proc.). Tačiau neaišku, kiek mirčių perteklių lėmė COVID-19 pandemija, o kiek - kitos priežastys.

2022 m. birželį Europos kardiologų draugijos žurnale "European Journal of Preventive Cardiology" paskelbtame straipsnyje rekomenduojama atlikti genų tyrimus sportininkams, kad būtų išvengta staigios širdies mirties. Sporto kardiologija yra pažangi praktikos sritis, kurioje vertinami sportininkai dėl genetiškai nulemtų širdies ligų, galinčių sukelti piktybines aritmijas, širdies nepakankamumą ir staigią širdies mirtį. Genetiniai tyrimai vis plačiau taikomi sporto kardiologijoje, ir paprastai jie laikomi sportininkų išsamaus širdies būklės įvertinimo dalimi. Remiantis statistiniais duomenimis, iki 80 proc. staiga mirusių sportininkų neturėjo jokių širdies ligų simptomų ar šeiminės anamnezės. Be to, išskyrus Rabo Vardelo atvejį, visame pasaulyje pastebėtas universalus padidėjusio per didelio mirtingumo dėsningumas.

Tačiau genetiniai veiksniai yra gana stabilūs veiksniai, kurie paprastai tiesiogiai nesukels mirties, nebent būtų reikšmingų išorinių rizikos veiksnių. Kaip sakoma, vidinės priežastys yra tarsi pagrindinės prielaidos, pavyzdžiui, sėkla, o išoriniai veiksniai - kaip saulės šviesa ar vanduo. Sėkla užaugs į augalą tik esant tinkamoms temperatūros, saulės šviesos ir vandens sąlygoms. Negalėtume priskirti daugybės per didelių mirčių vien genetiniams veiksniams. Turi būti ir kitų išorinių veiksnių, kuriuos reikia surasti.

Mirtingumo perviršis Anglijoje ir Velse

Be Škotijos, kitose Jungtinės Karalystės vietovėse taip pat pastebėtas nepaaiškinamas per didelio mirtingumo padidėjimas. Remiantis naujausiais Jungtinės Karalystės Nacionalinio statistikos biuro (ONS) duomenimis, nuo 2022 m. birželio iki rugpjūčio pabaigos Anglijoje ir Velse kiekvieną savaitę įvyko apie 1 000 perteklinių mirčių. Tačiau dauguma jų nesusiję su COVID-19 pandemija.

Pavyzdžiui, per savaitę, kuri baigėsi rugpjūčio 26 d., buvo užregistruoti 1 556 perteklinio mirtingumo atvejai, tačiau tik maždaug 453 iš jų buvo sukelti pandemijos.

Iki 2022 m. kovo pabaigos Anglijoje ir Velse mirčių buvo mažiau nei įprastai, nors kiekvieną savaitę nuo pandemijos vis dar mirdavo po kelis šimtus žmonių. Tačiau vėliau situacija pasikeitė - perteklinių mirčių skaičius didėjo arba kartais svyravo, nors mirčių nuo COVID-19 skaičius ir procentinė dalis mažėjo. 

Pavyzdžiui, per kitas penkias savaites po savaitės, pasibaigusios liepos 29 d., mirčių nuo COVID procentinė dalis buvo atitinkamai 7,4 (810 atvejų iš 11 013 mirčių), 6,8 (723 atvejai iš 10 698), 5,7 (592 atvejai iš 10 355), 5,0 (551 atvejis iš 10 982) ir 4,1 (453 atvejai iš 10 942), mažėjant kas savaitę.

Priešingai, per tą patį laikotarpį savaitinis perteklinių mirčių skaičius buvo atitinkamai 1 678, 1 350, 950, 1 719 ir 1 556. Per pirmąsias tris savaites šis skaičius atitinkamai mažėjo, tačiau stebėtinai padidėjo per dvi paskutines savaites.

Šiuo metu daugelis suglumusių ir susirūpinusių Jungtinės Karalystės sveikatos specialistų ragina vyriausybę skubiai atlikti tyrimą dėl šių perteklinių mirčių. Tarp jų yra ir privačios bendrosios praktikos gydytojų bendrovės "DoctorCall" vadovas daktaras Čarlzas Levinsonas (Charles Levinson). Pasak Levinsono, šių perteklinių mirčių priežastys yra sudėtingos ir ne iki galo suprantamos Jungtinės Karalystės medikams, todėl būtina skubiai atlikti išsamų vyriausybinį tyrimą.

Jei dabartinė trajektorija tęsis, 2022 m. Jungtinėje Karalystėje su COVID nesusijusių perteklinių mirčių skaičius netrukus viršys su COVID susijusių mirčių skaičių.

Mirtingumas dėl visų priežasčių Jungtinėse Amerikos Valstijose

Remiantis tyrimu (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9094106/), paskelbtu medRxiv preprint serveryje, JAV oficialiuose COVID-19 mirčių skaičiavimuose nepakankamai įvertintas pandemijos poveikis mirtingumui. Apskaičiuota, kad 2020 ir 2021 m. įvyko 936 911 perteklinių mirčių. Iš jų 171 168 atvejais(18,3 proc.) mirties liudijimuose COVID-19 nebuvo priskirta kaip pagrindinė mirties priežastis. Mirtingumo perteklius šiuo atveju reiškia skirtumą tarp tikėtinų mirčių prieš pandemiją ir faktinių mirčių, o tai yra universalus apibrėžimas visame pasaulyje. (Mirtingumo perviršis = faktinis praneštas mirtingumas - tikėtinas mirtingumas iki 2020 m. Numatomas mirčių skaičius nustatomas pagal ankstesnių metų to paties laikotarpio mirčių skaičių).

Didėjantis perteklinių mirčių skaičius visame pasaulyje

JAV ir Jungtinė Karalystė nėra vienintelės, kuriose pastebima nepaaiškinamo mirčių pertekliaus didėjimo tendencija. Panašūs reiškiniai vyksta daugelyje šalių, kaip liudija mokslinio internetinio leidinio "Our World in Data" statistiniai duomenys. Svetainėje vartojama ta pati mirtingumo pertekliaus apibrėžtis, kaip apibrėžta pirmiau.

Kadangi skirtingų šalių gyventojų skaičius labai skiriasi, perteklinių mirčių skaičius nėra naudingas rodiklis palyginimo tikslais. Kad būtų galima geriau palyginti skirtingas šalis, galima naudoti P balą.

P-skaičius apskaičiuojamas skirtumą tarp praneštų ir tikėtinų mirčių pirmiausia padalijant iš tikėtinų mirčių skaičiaus ir padauginant iš 100.

[P-skaičius = (praneštos mirtys - numatomos mirtys)/numatomos mirtys x 100] ARBA [P-skaičius = mirčių perteklius / numatomos mirtys x 100].

Pavyzdžiui, jei P rodiklis tam tikrą savaitę yra 50 %, tai reiškia, kad faktinis mirčių skaičius tą savaitę yra 50 % didesnis už tikėtiną (t. y. prognozuojamą) mirčių skaičių, jei COVID-19 pandemija nebūtų kilusi.

5 šalys, kuriose nuo COVID pandemijos pradžios sukaupta daugiau mirčių

Kaip matyti iš diagramos, nuo 2020 m. sausio mėn. iki 2022 m. liepos mėn. pradžios penkios šalys, kuriose mirčių skaičius viršijo bendrą mirčių skaičių, yra Rusija (tikriausiai žmonės buvo apšvitinti Vakarų propagandos ir vietoj "Sputniko" vartojo "Pfizer" mirtinas injekcijas), Jungtinės Amerikos Valstijos, Brazilija, Meksika ir Egiptas.

Iš šių šalių Jungtinės Valstijos gali pasigirti daugiau kaip 338 mln. gyventojų, Brazilijoje gyvena daugiau kaip 215 mln. gyventojų, o kitose trijose šalyse - daugiau kaip 110 mln. gyventojų.

Kadangi visose šiose šalyse gyvena palyginti daug pasaulio gyventojų ir atsižvelgiant į tai, kad kai kurios šalys, turinčios daugiau gyventojų, pavyzdžiui, Kinija, Indija ir Pakistanas, galėjo gerokai sumažinti su KOVID susijusių mirčių skaičių, nenuostabu, kad šiose penkiose šalyse nurodytas didžiausias perteklinių mirčių skaičius. Šis reiškinys iš tiesų logiškai rodo, kad mirčių perteklius yra proporcingai susijęs su gyventojų skaičiumi kiekvienoje šalyje.

Tai aiškus signalas, kad minėtas didelis mirčių perteklius nėra konkrečios šalies, vietos ar geografinė priežastis. Ją turėjo sukelti tam tikros rūšies sveikatos rizikos veiksnys, kuris 2021-2022 m. gali daryti įtaką visam žmonių pasauliui. Tačiau koks įvykis galėtų turėti tokią didelę galią? Netgi pasaulinis COVID-19 infekcijos lygis yra apie 3 proc. ir tai nepateisina paties COVID-19 priskyrimo pasaulinio sveikatos rizikos veiksnio kategorijai. Ką tuomet būtų galima priskirti prie pasaulinio sveikatos rizikos veiksnio, galinčio paveikti daugumą pasaulio gyventojų?

Nepaaiškinamas per didelis mirtingumas 2022 m. Omikrono laikotarpiu

Kaip matyti iš diagramos, nuo 2022 m. sausio mėn. iki 2022 m. liepos mėn. pabaigos keliose šalyse, įskaitant Jungtinę Karalystę, Vokietiją, Australiją, Izraelį ir Jungtines Amerikos Valstijas, labai padidėjo mirtingumo perviršis. Mirtingumo perviršio rodikliai čia vertinami pagal P rodiklį.

Šiuo laikotarpiu labiausiai paplitęs buvo COVID-19 Omicron variantas. Nors Omicron variantas yra labai užkrečiamas, tačiau mirtingumo nuo infekcijos rodiklis yra 78,7 proc. mažesnis nei ankstesnių atmainų. Remiantis medRxiv preprint serveryje paskelbtu tyrimu, Omicron mirštamumas bendroje populiacijoje yra 0,021 proc. Atitinkamai teoriškai, jei mirtingumo perteklių tiesiogiai būtų sukėlęs SARS-CoV-2, absoliutus mirtingumo pertekliaus skaičius 2022 m., išplitus "Omicron", turėtų mažėti. Atlikime supaprastintą mirčių pertekliaus, kurį Jungtinėje Karalystėje turėjo sukelti "Omicron", skaičiavimą.

Penkerių metų laikotarpiu nuo 2015 m. iki 2019 m., prieš COVID-19 pandemijai pradedant siaubti Jungtinę Karalystę, bendras mirtingumo rodiklis 1000 gyventojų buvo 9. Taigi, mirtingumo rodiklis buvo 0,9 procento (= 9/1000 x 100). 2022 m. Jungtinėje Karalystėje gyveno 67,58 mln. gyventojų. Tikėtinas mirčių skaičius būtų 608 220 (=0,9 proc. x 67,58 mln.). Darant prielaidą, kad visus perteklinius mirties atvejus Jungtinėje Karalystėje 2022 m. sausio-liepos mėn. sukėlė "Omicron", perteklinių mirčių skaičius turėtų būti 14 192 (= 0,021 proc. x 67,58 mln.), t. y. daug mažesnis nei tikėtinas 608 220 mirčių skaičius.

Kita vertus, jei "Omicron" sukeltos mirtys paaiškintų mirčių perteklių Jungtinėje Karalystėje, mirčių perteklius būtų tik 2,3 % (=14 192/608 220 x 100), t. y. daug mažesnis nei grafike parodytas mirčių perteklius. Todėl "Omicron" variantas negalėjo būti pagrindinė visų perteklinių mirčių Jungtinėje Karalystėje priežastis. Taip turėtų būti ir Vokietijoje, Australijoje, Izraelyje bei Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Tyrimas dėl galimų mirties atvejų pertekliaus priežasčių

Nepriklausomai nuo ligų, kurios tiesiogiai sukelia mirtį, kasmet daug žmonių miršta nuo senatvės. Dėl susilpnėjusio imuniteto vyresnio amžiaus žmonės yra ypač linkę užsikrėsti COVID-19 infekcija. Todėl 2022 m. rugpjūčio 24 d. duomenimis, 74,7 proc. visų su COVID susijusių mirčių Jungtinėse Valstijose buvo tarp 65 metų amžiaus ir vyresnių žmonių.

Taigi, galima daryti išvadą, kad 2021 m. nuo COVID-19 pandemijos daug vyresnio amžiaus žmonių mirė nuo mirtinesnių virusų, tokių kaip alfa ir delta. Dėl to 2022 m. perteklinių mirčių skaičius iš tikrųjų turėtų būti mažesnis už tikėtiną mirčių skaičių.

Akivaizdu, kad nuoseklus netikėtai didelio perteklinių mirčių skaičiaus modelis visame pasaulyje yra nenormalus. Šį klausimą reikia ištirti, atliekant tyrimą, kuris gali apimti prieigą prie pirminių mirties liudijimų duomenų (t. y. mirties priežasčių), atsitiktinės medicininių įrašų imties patikrinimą, skrodimo protokolų analizę ir skaidrų mirusiųjų skiepijimo nuo COVID-19 statuso tyrimą.

Širdies ligos - pagrindinis akademinių žurnalų rūpestis

Jungtinės Karalystės Sveikatos gerinimo ir skirtumų biuro duomenimis, nuo 2000 m. birželio 24 d. pasibaigusios savaitės iki 2022 m. birželio 24 d. pasibaigusios savaitės pagrindinės perteklinių mirčių priežastys buvo išeminės širdies ligos, cerebrovaskulinės ligos, kitos kraujotakos sistemos ligos, širdies nepakankamumas ir vėžys.

2022 m. liepos mėn. žurnale "JAMA Internal Medicine" paskelbtame tyrime nurodoma, kad nuo 2020 m. kovo mėn. iki 2021 m. spalio mėn. pagrindinės mirties priežastys Jungtinėse Valstijose buvo širdies ligos ir vėžys. Tiksliau, 20,1 proc. mirčių sukėlė širdies ligos, o 17,5 proc. mirčių - vėžys. Kartu jos lėmė 1,29 mln. mirčių, o tuo pat metu COVID-19 infekcija buvo 350 000 mirčių priežastis.

Kitas 2021 m. rugpjūtį žurnale "Journal of the American Medical Association" (JAMA) paskelbtas tyrimas, atliktas remiantis duomenimis, surinktais iš daugiau kaip 40 Amerikos medicinos įstaigų, rodo, kad po to, kai Jungtinėse Amerikos Valstijose maždaug 2 mln. žmonių buvo paskiepyti COVID-19 vakcina, smarkiai padaugėjo miokardito ir perikardito atvejų.

Vidutinė miokardito pradžios trukmė yra maždaug 3,5 dienos po vakcinacijos, o ligos pradžios laikas yra glaudžiai susijęs su vakcinacijos laiku. Tarp miokarditu sergančių pacientų 80 proc. simptomai pasireiškė po antrosios dozės.

Pacientams perikarditas pasireiškė praėjus 20 dienų po COVID-19 vakcinos, o 60 proc. atvejų simptomai pasireiškė po antrosios dozės. Širdies ir kraujagyslių sistemos sutrikimus, įskaitant karditą, širdies priepuolį ir insultą, gali sukelti COVID-19 infekcija arba mRNA COVID-19 vakcina.

Remiantis žurnale "Nature" paskelbtu straipsniu, kai kurie tyrimai parodė, kad širdies problemų rizika išlieka didelė praėjus daugeliui mėnesių po to, kai pacientas pasveiksta nuo COVID-19 infekcijos.

Be to, 2022 m. birželio 9 d. Ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC) pareiškė, kad po mRNA COVID-19 vakcinacijos (Pfizer arba Moderna) buvo pranešta apie miokarditą ir perikarditą, ypač tarp paauglių ir jaunų suaugusių vyrų, praėjus kelioms dienoms po antrosios vakcinacijos dozės.

Pasak CDC Imunizacijų saugumo biuro direktoriaus pavaduotojo daktaro Tomo Shimabukuro, iki birželio 9 d. buvo patvirtinti 226 miokardito ar perikardito atvejai po vakcinacijos jaunesniems nei 30 metų žmonėms. Tiek "Pfizer", tiek "Moderna" mRNA COVID-19 vakcinų pagrindą sudaro mRNA turinčios lipidinės nanodalelės (LNP). Remiantis 2021 m. gruodžio mėn. žurnale "iScience" paskelbtu tyrimu, yra duomenų, kad ikiklinikiniuose mRNA vakcinų tyrimuose naudotos LNP pelėms sukelia didelį uždegimą. Šių LNP įšvirkštimas pelėms sukėlė greitas ir stiprias uždegimines reakcijas. Galbūt tai gali paaiškinti pagrindinę povakcininio kardito, t. y. širdies uždegimo, įskaitant miokarditą ir perikarditą, priežastį.

VAERS duomenys rodo didelį mirčių po vakcinacijos skaičių ir didėjantį nepageidaujamų reiškinių skaičių

Neatsitiktinai su COVID-19 vakcinos skiepais susijusių nepageidaujamų reiškinių, įskaitant mirties atvejus, skaičius kelia nerimą. Naujausi nepageidaujamų įvykių, susijusių su COVID-19 vakcina, skaičiai Amerikos pranešimų apie nepageidaujamus įvykius, susijusius su vakcinomis, sistemoje (VAERS) 2022 m. rugpjūčio 26 d. buvo šie: 1 394 703 pranešimai apie nepageidaujamus vakcinos reiškinius, įskaitant 30 605 mirties atvejus, 175 020 hospitalizacijų, 134 530 skubios pagalbos atvejų ir 204 343 apsilankymus pas gydytoją. Taip pat buvo užregistruota 51 879 miokardito / perikardito atvejai, 16 385 širdies priepuoliai ir 8 942 trombocitopenijos / mažo trombocitų kiekio atvejai.

Bendras praneštų mirčių po COVID vakcinacijos skaičius 2021 m. buvo nepaprastai didelis; toks pat buvo ir 2022 m. neišsamiais duomenimis. Daugeliu šių atvejų pacientai mirė praėjus 0-7 dienoms po COVID-19 vakcinacijos; maždaug pusė atvejų mirė praėjus 0-3 dienoms po vakcinacijos. Tokia trumpa trukmė aiškiai rodo priežastinį ryšį tarp COVID-19 vakcinacijos ir šių mirčių.

Vyriausybės duomenys: Daugiau nei 70 proc. su COVID susijusių mirčių įvyko po papildomų dozių

Kanados Manitobos provincijos vyriausybė 2022 m. liepos mėn. pranešė, kad 2022 m. gegužės mėn. sustiprinamosios vakcinos dozės skyrimo lygis provincijoje buvo 43,8 proc. Tačiau daugiau nei 70 proc. su COVID susijusių mirčių sudarė asmenys, kuriems buvo atliktos stiprinamosios injekcijos.

Be to, remiantis Jungtinės Karalystės sveikatos apsaugos agentūros 2022 m. kovo 31 d. paskelbta COVID-19 vakcinos priežiūros ataskaita, 73 proc. mirties atvejų per 28 dienas nuo užsikrėtimo buvo tarp žmonių, kurie gavo trečiąją vakcinos dozę prieš patvirtinant COVID-19 infekcijos diagnozę (pdf).

Tai, kad tokia dauguma žmonių (daugiau nei 70 proc.), gavusių 3 COVID-19 vakcinos dozes, prisideda prie mirties priežasčių dviejose didžiausiose šalyse, turinčiose pažangiausią pasaulyje medicinos sistemą, įtikinamai rodo, kad COVID-19 skiepai yra potencialus rizikos sveikatai veiksnys. COVID-19 skiepų poveikis taip pat priklauso nuo dozės.

Tyrimų rezultatai rodo, kad galimi sužalojimai dėl "Spike" baltymo

Daugelis tyrimų parodė, kad SARS-CoV-2 viruso smailių baltymas gali pažeisti

Kadangi COVID-19 vakcinos injekcijų sudėtyje taip pat yra smailiojo baltymo, šios vakcinos gali pažeisti mūsų širdį, nervus, smegenis ir kraujagysles. Visi šie galimi pažeidimai gali sukelti širdies ir kraujagyslių sistemos sutrikimus ar net staigią mirtį. 

Šiuo raštu raginame kuo greičiau atlikti skaidrų pasaulinį tyrimą dėl šio neatidėliotino didėjančio mirčių pertekliaus klausimo. Kai kalbama apie žmonių sveikatą ir gerovę, nėra laiko gaišti, o laukti nepriimtina.

Remiantis minėtais įrodymais, yra didelė tikimybė, kad prie pasaulinės perteklinių mirčių didėjimo tendencijos bent iš dalies prisideda COVID-19 vakcinos skiepai. Arba bent jau tas vaidmuo, kurį COVID-19 vakcinos galėjo suvaidinti sprendžiant šią problemą, turėtų būti nuodugniai ištirtas, o rezultatai turėtų būti viešai paskelbti.

Kaip sako kinų idioma: "Praradus avį, dar nevėlu pataisyti vagą". Niekada nevėlu imtis taisomųjų veiksmų.

Tačiau jei ir toliau prarasime avis neištaisę pagrindinių priežasčių, vieną dieną prarasime visas avis.

Jei nesiimsime jokių veiksmų, nes šios reg vėliavos tampa vis akivaizdesnės, baiminamės, kad sunki atsakomybės našta taps didesnė, nei bet kuris vienas žmogus galėtų pakelti.