Dmitrijus Medvedevas jau atviru tekstu kalba apie Trečiąjį pasaulinį karą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/dmit... 2022-09-14 14:35:00, skaitė 329, komentavo 9

Dmitrijus Medvedevas jau atviru tekstu kalba apie Trečiąjį pasaulinį karą

Rusijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas savo „Telegram“ kanale rašo, kad Kijevo saugumo garantijų projektas yra pirmasis žingsnis pasaulinio konflikto link.

„Kijevo rūmai pagimdė „saugumo garantijų“ projektą, kuris iš esmės yra Trečiojo pasaulinio karo prologas. Žinoma, Ukrainos naciams jokių „garantijų“ niekas neduos“, – sakė jis.

Medvedevas pabrėžė, kad išsakyti siūlymai beveik reiškia Šiaurės Atlanto pakto penktojo straipsnio taikymą Ukrainai. Jame savo ruožtu teigiama, kad jei viena NATO valstybė narė taps ginkluoto išpuolio auka, sąjungininkai tai laikys ataka prieš visas Aljanso šalis ir imsis veiksmų, kuriuos laiko būtinais.

Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas taip pat sakė, kad tolesnis Kijevo pumpavimas ginklais gali lemti, kad karinė kampanija pereis į kitą lygį. Anot jo, tuomet Vakarų šalys negalės „sėdėti savo švariuose namuose ir butuose“, nes „viskas aplink jas liepsnos“.

Volodymyro Zelenskio biuras antradienį paskelbė Ukrainos saugumo garantijų projektą. Kaip garantus Kijevas siūlo ES šalis, JAV, Didžiąją Britaniją, Australiją ir Turkiją. 

Dokumentas numato užsienio investicijas į karinę-pramoninę Ukrainos bazę, didelio masto ginklų ir žvalgybos perdavimą, karines pratybas šalyje, dalyvaujant užsienio instruktoriams ir patarėjams. Dokumente taip pat teigiama, kad ES šalys turėtų sukurti nuolatinį ginklų tiekimą Kijevui ir padėti finansiškai.

BV inf.