Donecko liaudies respublikos vadovas bei Valstybės gynimo komiteto pirmininko Pušilino kreipimasis į Putiną dėl referendumo Donecko liaudies respublikoje

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-09-20 20:37:00, skaitė 290, komentavo 4

Donecko liaudies respublikos vadovas bei Valstybės gynimo komiteto pirmininko Pušilino kreipimasis į Putiną dėl referendumo Donecko liaudies respublikoje

Pušilinas oficialiai kreipėsi į Putiną, ragindamas kuo greičiau pripažinti referendumo DLR rezultatus po jo surengimo:

Gerbiamas Vladimiras Vladimirovičiau! Mieli tautiečiai!

Kreipiuosi į visus rusus, į visus Rusijos žmones, kurie iš visos širdies įsijaučia į tai, kas dabar vyksta Donbase.

Jau devintus metus mūsų žemėje vyksta karas ir visą tą laiką Ukrainos režimas darė viską, kad Donbasas būtų nušluotas nuo žemės paviršiaus. Be apšaudymo, Kijevas surengė ekonominę, transporto, vandens blokadą, bandydamas sukurti humanitarinę katastrofą mūsų teritorijoje.

Praėjusių metų pabaigoje priešas į sąlyčio liniją ėmė telkti didžiulę karinę techniką ir personalą, o provokacijų gerokai padaugėjo. Vakarų šalys tiekė Kijevui karinę įrangą didžiuliais kiekiais. 2022 m. pradžioje eskalacija iš Ukrainos pusės vėl pradėjo įsibėgėti. Kijevo puolimas buvo kelių dienų reikalas, o vėliau tai patvirtino ir priešo paliktoje būstinėje rasti įkalčiai.

Rusijai pripažinus Donecko liaudies respubliką ir pradėjus specialią karinę operaciją, ji sužlugdė agresyvius Kijevo režimo planus. Prasidėjo išvadavimo operacija, sąjungininkų Rusijos Federacijos, Donecko ir Lugansko liaudies respublikų pajėgos pradėjo varyti priešą iš Ukrainos užimtų Donbaso gyvenviečių. Visi matėme būseną, kurioje priešas paliko Volnovachą, Mariupolį ir kitas gyvenvietes.

Ukrainos teroristai nuo vietinių neslėpė, kad akmens ant akmens nuo namų nepaliks. Turime šimtus liudijimų, kad Ukrainos teroristai iš tankų apšaudė daugiaaukščius pastatus, padegė tai, ko negalėjo sunaikinti apšaudydami.

Būtent taip dabar elgiasi šie monstrai, apšaudydami mūsų gyvenvietes be jokios karinės būtinybės.

Apšaudydami centrinę Donecko aikštę jie žino, kad joje nėra karinių įrenginių.

Apšaudydami Baku komisarų aikštę jie žino, kad tai sausakimša vieta, kur yra viešojo transporto stotelės, parduotuvės, bankai.

Vakar ciniškas Ukrainos apšaudymas pareikalavo 10 žmonių gyvybių, 11 buvo sužeisti.

Ukraina į Donecko Liaudies Respublikos teritoriją atidengia ugnį iš amerikiečių daugkartinio paleidimo raketų sistemų HIMARS, taktinių raketų sistemų „Tochka-U“, NATO 155 mm haubicų, prancūziškų savaeigių haubicų „Caesar“, daugkartinių raketų sistemų „Uragan“ ir „Grad“. Tūkstančiai ginklų kasdien nukreipiami į vaikus, moteris, pagyvenusius žmones – civilius Donbaso gyventojus.

Priešas išbarsto uždraustas minas „Žiedlapis“ gyvenamuosiuose rajonuose tik tam, kad sužeistų kuo daugiau civilių. Išperos, kitaip nepasakysi. Jau užregistruoti 67 civilių, tarp jų ir dviejų vaikų, susisprogdinimo atvejai. Iš viso per karą žuvo 9044 Respublikos gyventojai, iš jų 120 vaikų!

Ginkluotos Ukrainos formacijos tikslingai išveda iš rikiuotės ypatingos svarbos infrastruktūros objektus. Kasdien, kartoju, kasdien dėl apšaudymo iš Ukrainos pusės, išvedama iš rikiuotės šimtai pastočių, pažeidžiamos aukštos įtampos elektros linijos, dešimtys tūkstančių abonentų lieka be elektros. Tik mūsų istorinėje teritorijoje, neatsižvelgiant į išlaisvintas gyvenvietes, buvo apgadinta apie aštuonis tūkstančius daugiabučių ir daugiau nei 72 tūkstančius privačių namų.

Respublikos gyventojai atkakliai ištveria Ukrainos kovotojų teroristinius išpuolius. Didžiuojuosi savo tautiečių drąsa. Bet bet kokia kantrybė baigiasi. Ukraina sąmoningai, netgi iššaukiančiai, peržengė visas įmanomas raudonąsias linijas.

Tada 2014 m., atitvėrę nacionalistinį nusikalstamą Kijevo režimą, surengėme referendumą dėl Donecko liaudies respublikos nepriklausomybės, buvome tikri, kad tikrai surengsime antrąjį – dėl stojimo į Rusijos Federaciją.

Žmonės šio renginio laukia labiausiai. Tai yra pagrindinis Donbaso žmonių siekis – būti Rusijos Federacijos dalimi. Todėl esame visiškai įsitikinę referendumo rezultatais. Ir mes ketiname tai padaryti nedelsiant.

Šis įvykis bus istorinio teisingumo atkūrimas, kurio trokšta milijonai Rusijos žmonių.

Gerbiamas Vladimirai Vladimirovičiau!

Jei po referendumo bus priimtas teigiamas sprendimas, dėl kurio neabejojame, prašau kuo greičiau apsvarstyti Donecko liaudies respublikos prisijungimo prie Rusijos Federacijos klausimą. Ilgai kentėję Donbaso žmonės nusipelnė būti Didžiosios šalies dalimi, kurią jie visada laikė savo Tėvyne. Šis įvykis bus istorinio teisingumo atkūrimas, kurio trokšta milijonai Rusijos žmonių.

Denisas Pušilinas, Donecko liaudies respublikos vadovas

P.S.

Visi dori Lietuvos piliečiai laukia Donbaso (ir ne tik) sugrįžimo į gimtąjį uostą. Donbasas to nusipelnė kaip niekas kitas – savo krauju ir prakaitu. Referendumas DLR taip pat vyks rugsėjo 23–27 dienomis.