Covid baigiasi taip, kaip ir prasidėjo: Kaip politinė gudrybė

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://brownstone.org/article... 2022-09-22 09:27:00, skaitė 287, komentavo 0

Covid baigiasi taip, kaip ir prasidėjo: Kaip politinė gudrybė

Dabartinis JAV prezidentas pagaliau tai pasakė per interviu "60 minučių": "Pandemija baigėsi". Nors pagal klasikinę apibrėžtį šis J. Bideno komentaras atrodė beveik atsitiktinis, pasakytas kaip atsakas į tiesioginį klausimą. 

Tačiau atsižvelkite į tai, kad kasdien JAV nuo Kovido miršta daug kartų daugiau žmonių (300-400) nei tada, kai JAV pirmą kartą paskelbė skandalingą uždarymą 2020 m. kovo 16 d. Tomis dienomis mirčių skaičius artėjo prie 50 per dieną, daugiausia Niujorke. Labai tikėtina, kad žiemos mėnesiais padėtis dar labiau pablogės. 

Vietoj šiandieninio ramaus ir atsipalaidavusio požiūrio - tiesiog atsipalaiduokite, nes infekcijos, ligos ir mirtis yra tiesiog gyvenimo dalis - iš visų vyriausybių ir žiniasklaidos priemonių pasigirdo baisūs šūksniai. Žmonės bėgiojo užsidegę plaukus, laistėsi dezinfekuojančiomis priemonėmis, šluostėsi maisto produktus ir slėpėsi po sofomis nuo "nematomo priešo".

Tuomet, jei iškeldavai kokią nors abejonę dėl uždarymo, kaukių, priverstinio atskyrimo, vidaus pajėgumų ribojimo ar užsimindavai, kad galbūt ne pats blogiausias dalykas yra išlaikyti įmones atidarytas, arba būdavai pagautas, kai tave kirpdavo, socialinėje žiniasklaidoje tave sugėdindavo, iškeikdavo ir uždrausdavo. Galėjote net būti atleistas iš darbo. 

Paklauskite savęs: kodėl tada kilo panika, o dabar - ramybė? Kas konkrečiai pasikeitė? 

Tomis dienomis kiekviena nauja mirtis - net kiekvienas naujas atvejis! - buvo kaltinama Trumpo administracija. Žmonės ir šiandien sako, kad Trumpas neturėjo kito pasirinkimo, kaip tik užsidaryti, nes priešingu atveju kritika būtų buvusi visuotinai kurtinanti. Taigi Trampas ir jo artimiausi patarėjai sėdėjo savo Ovalinio kabineto šiltnamyje ir klausėsi išmintingo Fauci patarimo, kad vienintelis būdas susidoroti su virusu - sustabdyti bet kokią žmogaus veiklą. Štai ir šiandien mes esame čia, nerūpestingai ir atsitiktinai žiūrėdami į visą šį reikalą, nors CDC diagrama apie viruso plitimą bendruomenėje šiuo metu atrodo taip. 

Mažiau dėmesio sulaukė Bideno iškart po to sekęs tolesnis veiksmas. "Jei pastebėjote, niekas nedėvi kaukių. Atrodo, kad visi yra gana geros būklės." Palaukite minutėlę. Ar tikrai viskas susiję su tokiu atsitiktiniu vieno vaikino, važiuojančio į automobilių parodą, suvokimu?

Jei visi dėvėtų kaukes - Bideno administracija vis dar apeliuoja į savo teisę įvesti mandatą - ar tai būtų įrodymas, kad pandemija vis dar tęsiasi? Jei taip, gal tai padėtų paaiškinti, kodėl Bideno administracija taip siekė įvesti masinį maskavimą? Tai buvo kosmetinis tikslas - sukelti visuomenės paniką... dėl politinių, o ne medicininių priežasčių.

Jei tai tiesa, gyvename distopiniame pasaulyje, kuriame pati vyriausybė gali sukurti ir panaikinti pandemiją, priklausomai nuo tos dienos politinių prioritetų. 

Kalbant apie akių testą, kad visi, kuriuos Bidenas mato, yra "gana geros" būklės, tai buvo tiesa per visą panikos ir baisaus etatizmo laikotarpį. Demografinė grupė, kuriai grėsė mediciniškai reikšmingos pasekmės, visada buvo labai maža. 99,8 proc. žmonių būklė visuomet buvo gana gera, jei ne stulbinanti psichologinė, ekonominė ir visuomenės sveikatos katastrofa, kurią sukėlė pats uždarymas. 

Taip, "naujasis virusas" dabar yra endeminis ir visiškai įveikiamas dėl masinio užsikrėtimo ir pasveikimo. Niekada nebuvo numatyta, kad viskas baigsis kitaip. Tai žinojome nuo 2020 m. vasario mėn. Taip baigiasi visos tokio tipo virusų pandemijos, visos itin gerai užfiksuotos per pastaruosius 100, o iš tikrųjų - tūkstančius metų. 

Politinė reakcija į pandemiją buvo išskirtinė. Dvejus su puse metų stebėjus, kaip vystosi didžiausia mūsų gyvenimo visuomenės sveikatos katastrofa, neįmanoma išvengti išvados, kad tai visuomet buvo susiję su politika ir manipuliavimu visuomenės suvokimu. Tikrovė, kurią nusprendėme matyti, buvo stipriai veikiama žiniasklaidos propagandos ir politinių prioritetų. 

Tai bauginanti realybė. 

Pavyzdžiui, neįmanoma išvengti pastebėjimo, kad atsaką į pandemiją bent iš dalies lėmė noras išstumti D. Trumpą iš posto.  Ar gali būti geresnis būdas sužlugdyti prezidentavimą nei paniškai įbauginti patį prezidentą, kad jis sužlugdytų ekonomiką, kuri buvo stipriausias jo pardavimo argumentas lemiamais rinkimų metais? Tai buvo meistriškas sąmokslas, ir nebūtina būti baisiu "sąmokslo teorijų" šalininku, kad tai įžvelgtum. 

Be to, tai buvo susiję ne tik su pačiu Trumpu. Tai buvo susiję su kur kas didesnėmis darbotvarkėmis ir kryptimis, kuriomis vadovavosi administracija ir kurios kėlė grėsmę kai kuriems labai galingiems interesams, o jų tyrimai turėtų užtrukti ne vienerius metus. Teorijų apie tikrąsias priežastis yra daugybė - Fauci ir funkcijų pelno tyrimai, WEF ir jo darbotvarkė, eksperimentas, kuriuo siekiama išlaisvinti hipsterių technoprimityvumą, - ir mes dar toli gražu nesužinosime visos tiesos. 

Kodėl Mike'as Pence'as, Jaredas Kushneris ir kiti numanomi Trumpo šalikai iš vidinio rato negalėjo jos įžvelgti - štai klausimas. Šiuo klausimu, kodėl to negalėjo įžvelgti FOX? Kodėl to negalėjo įžvelgti Trampo šalininkai analitiniuose centruose ir žurnaluose? Tuo metu buvo visiškai akivaizdu, kad būtent tai ir vyksta. Kodėl pastebėti tai, kas akivaizdu, tapo visiškai nesakytina? 

Taip pat visiškai akivaizdu, kad naujoji ramybė, kurią propaguoja J. Bidenas, yra skirta sukurti normalią aplinką, artėjant vos už 6 savaičių vyksiantiems kadencijos vidurio rinkimams. Akivaizdu, kad demokratams reikia bet kokio pranašumo. Paskelbus pandemijos pabaigą, galima tikėtis tam tikros pagalbos. 

Bet kurį susirūpinusį JAV pilietį ar tiesiog protingą žmogų turėtų sukrėsti tai, kad tokią didžiulę problemą kaip mirtina pandemija galima įjungti ir išjungti valdant galingo valdžios, technologijų ir žiniasklaidos elito suvokimą. Ir vis dėlto yra daugybė įrodymų, kad per šiuos pandemijos metus matėme, kaip veikia būtent tokia operacija. 

Net ir dabar, nepaisant to, kad duomenys renkami ir platinami sudėtingiau nei kada nors anksčiau, negalime tiksliai pasakyti, kokia iš tikrųjų buvo ši pandemija. Kadangi PGR tyrimai yra labai netikslūs, be to, mirčių klasifikavimas yra labai klaidingas, jau nekalbant apie tai, kad infekcijos ir atvejai vis dar painiojami, nėra tikro sutarimo dėl pagrindinių matavimų, kurių gali prireikti moksliniam vertinimui atlikti. 

Be abejo, yra manančiųjų, kad Omikrono varianto atsiradimas yra pakankamai svari priežastis pereiti nuo panikos prie ramybės. Teigiama, kad šis variantas yra labiau paplitęs, bet ne toks stiprus. Tačiau tai yra painiava: tokie variantai neatvyksta su iš anksto nustatyto sunkumo antspaudu, užprogramuotu tam tikru būdu paveikti gyventojus. Tai visada priklauso nuo iš anksto egzistuojančio imuniteto. 

Tai, ar šie virusai nekelia nerimo, ar yra masiškai pražūtingi, labai priklauso nuo pačios populiacijos imunologinių žemėlapių. Būtent ankstesnių Covid variantų poveikis lėmė, kad vėliau atsiradusios mutacijos sukėlė mažiau mediciniškai reikšmingų padarinių. 

Izoliuota gentis atokioje žemumoje ar Amazonės atogrąžų miškuose, kuri niekada nebuvo susidūrusi su jokiais koronavirusais, galėjo susidurti su baisiomis ligomis ir mirtimi nuo variantų, kuriuos išsivystęs pasaulis dabar laiko lengvais. Tokiems žmonėms "Omicron" gali būti toks pat ar net labiau pražūtingas nei originalus laukinis tipas. (Už tai esu dėkingas visada genialiai Sunetrai Guptai.

Be to, galima manyti, kad panikos pabaiga taip pat reikštų apribojimų ir įgaliojimų pabaigą. Tačiau taip nėra. Nepaprastoji padėtis tebegalioja. Žmonės vis dar atleidžiami iš darbo už atsisakymą skiepytis. Mano neskiepyti draugai iš Jungtinės Karalystės, Australijos ir Europos vis dar neįleidžiami net į šią šalį! Visa tai kelia pasipiktinimą ir gėdą. 

Kaip rašė Džonatanas Terlis (Jonathan Turley):

Dabar prezidentas skelbia, kad pandemija baigėsi, o Teisingumo departamentas gina pandemijos politiką įvairiuose teismuose. Net jei kas nors teigtų, kad politika turėtų būti peržiūrėta, nes tuo metu buvo remiama, dabar, atsižvelgiant į paties prezidento pareiškimus, galima suabejoti tolesniu politikos gyvybingumu. Prezidento komentarai taip pat pabrėžia pandemijos politikos kintamumą. Nors mes dažnai tikimės, kad CDC pateiks tokius pareiškimus apie padėtį, galiausiai federalinę pandemijos priemonių politiką nustato prezidentas.

Įdomi frazė: pandemijos politikos kintamumas. Nepamirškite, kad dauguma įgaliojimų, leidusių uždaryti jus namuose, paskelbti karantiną šulinyje, uždaryti bažnyčias ir mokyklas, apriboti keliones, netgi persekioti žmones už vakarėlių, vestuvių ir laidotuvių organizavimą, vis dar egzistuoja. Jokie CDC suteikti įgaliojimai nebuvo panaikinti. Jų interneto svetainėje netgi pateikiami jų pačių karantino planai kitam kartui. (https://www.cdc.gov/quarantine/specificlawsregulations.html)

Visoms šioms valdžios galioms turi būti mestas rimtas iššūkis. Jomis buvo piktnaudžiaujama politiniais sumetimais ir galiausiai, pažeidžiant visus įstatymus ir tradicijas, buvo žiauriai žiauriai elgiamasi su visais gyventojais čia ir visame pasaulyje. Iš viršaus nebuvo jokių atsiprašymų, tik migloti pažadai apie reformas, kurios baigiasi tik dar didesne centralizacija ir finansavimu. Tai turi pasikeisti, kol visa nelaimė nepasikartojo. 

Neužtenka, kad prezidentas paskelbtų, jog viskas baigta. Ji nesibaigs, kol nenutrauksime nepaprastosios padėties įgaliojimų ir negausime geležinės garantijos, kad nieko panašaus daugiau nepasikartos. Galima manyti, kad Teisių bilieto būtų pakakę, bet taip nebuvo. Mums reikia daugiau. Ir jis turi būti aiškus ir įgyvendinamas. To nebus galima padaryti, kol nebus visiškai atsiskaityta už šalį ištikusias piktadarybes. Tik tada galėsime sakyti, kad viskas ir visi "atrodo neblogai".