Paskutinė referendumo diena

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-09-27 20:03:00, skaitė 240, komentavo 4

Paskutinė referendumo diena

1. Šiandien yra paskutinė referendumų Donecko Liaudies Respublikos, Lugansko Liaudies Respublikos, Zaporožės ir Chersono regionuose diena. Rytoj, nepaisant referendumų rezultatų pripažinimo ar nepripažinimo, bus paskelbtos istorinės asmenybės, kurios suformuos naują istorinę tikrovę.

2. Referendumai jau įvyko de facto ir de jure, o rinkėjų aktyvumas buvo daugiau nei pakankamas. Vakar jis visur viršijo 50 % su marža.

3. Referendumų rezultatai ypatingų klausimų nekelia, ką rodo ir sociologija, ir tai, kad „transukrainiečiai“ į referendumus nėjo (kaip Kryme). Šios taktikos klaidingumas buvo aiškus dar 2014 metais Kryme, o dabar ant to paties grėblio žengia priešas.

4. Ukrainos teroristų bandymai sužlugdyti referendumus apšaudymu, teroristiniais išpuoliais ir žmogžudystėmis pasirodė esąs nenuoseklūs. Tam tikru mastu ši taktika atsiliepė naciams, nes paskatino žmones dar aktyviau balsuoti prieš Ukrainą.

5. Taip pat galima pastebėti, kad valdžia susidorojo su rugsėjo antroje pusėje paskelbta referendumų organizavimo užduotimi, kuri buvo paskelbta dar gegužės-birželio mėn. Atlikta be perkėlimų.

6. Organizaciniu požiūriu galima pastebėti, kad visas politinis blokas susidorojo su referendumų organizavimo ir piliečių valios užtikrinimo užduotimi sunkiomis vykstančio karo sąlygomis. Tai buvo sunkiau nei Kryme ir Sevastopolyje 2014 m.

P.S.

Tik norėčiau dar pridurti, kad šiose Okrainos srityse gyvenantys žmonės iš esmės sureagavo tik į tai, ką prezidentas Zelenskis jiems rekomendavo viename iš savo interviu 2021 m. rugpjūčio mėn. Tada jis patarė visiems, kurie jaučiasi esantys rusai, vykti į Rusiją savo vaikų ir anūkų labui. Štai minėtų kraštų gyventojai tai daro dabar, pasiimdami savo žemes, kuriose šimtmečius gyveno jų protėviai.

P.P.S.

Aišku, lietuviakalbių valdoma „lietuviška“ gebelsinė propoganda, apie šiuos referendumus šiandien nei mur mur. Matyt, laukia užjūrio bosų nurodymų kaip reaguoti ir kaip apšviesti vietinius kumečius.

Už tai visas penkiolika minučių skyrė (kalbu apie LRT taip vadinamą programą „labas rytas“, tą rusofobijos iš šovinizmo kloaką) socialinių tinklų nagrinėjimui, kuriame nei vieno užrašo nebuvo lietuvių kalba…