Prieškalėdinis politinis narciziškumas

Autorius: Ramūnas Alaunis Šaltinis: https://www.facebook.com/ramun... 2015-12-19 22:34:34, skaitė 3143, komentavo 0

Prieškalėdinis politinis narciziškumas

Lietuvoje advento laikotarpiu bendruomenės sukvietė savo narius ir svečius į prieškalėdinius vakarėlius. Vakarėlių metu šalia Senio Šalčio dovanų vaikams - saldainių ir žaislų, suaugusiems dalinamos kitokios dovanos, kalendoriai ir Kalėdiniai atvirukai su Seimo narių atvaizdais, pėsčiųjų atšvaitai su Seimo narių internetinėmis nuorodomis. Turtingesnės partijos finansuoja ir visas vakarėlio vaišes.

Iš pirmo žvilgsnio, Seimo nariai ateina kaip ir visi svečiai su dovanomis. Jų manymu jų reklama - duoklė už dovanas.

Deja, taip nėra. Lietuvos valdančiosios politinės partijos išnaudoja tokius prieškalėdinius vakarėlius saviems savanaudiškiems priešrinkiminiams tikslams, Seimo nariai ateina į tokius vakarėlius tikrai ne kaip svečiai, bet grynai priešrinkiminės reklamos tikslais su iš anksto paruoštomis dovanėlėmis - reklamomis.

Kai dovana duodama su išskaičiavimu, tai jau ne dovana, tai jau gryni manai - dovana už reklamą. Seimo narių nuostata tokia: "Aš tau duodu atviruką ir kalendorių, kuriame yra mano atvaizdas, aš tau duodu pyrago šį šventinį vakarą, tad nepamirš, kad tai daviau Aš, todėl ateik už mane balsuoti!"

Tai jau moralinė degradacija, kai sakralinės šventės politizuojamos. Ši degradacija būdinga visoms Seimo valdančiosioms partijoms.

Anksčiau būdavo dovanojami Kalėdiniai atvirukai su Kalėdiniais herojais, o dabar Kalėdiniai atvirukai, kuriuose Senius Šalčius pakeitė Seimo nariai. Dabar Seimo nariai tapo Kalėdų "šventaisiais".

Jeigu politikas tesugeba save garsinti tik savo nuotrauka su plačia šypsena, tai reiškia, kad jis politikoje yra visiškas nulis.

Tai paprasčiausias politinis narciziškumas.