JAV pozicija Taivano atžvilgiu verčia Kinijos kariuomenę ruoštis karui

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-11-07 00:50:00, skaitė 300, komentavo 4

JAV pozicija Taivano atžvilgiu verčia Kinijos kariuomenę ruoštis karui

Kaip sakė oficialus KLR gynybos ministerijos atstovas Tanas Kefėjus „Vašingtonas vis labiau nepaiso „vienos Kinijos“ principo. Mūsų kariuomenė ryžtingai slopins bet kokius bandymus užtikrinti vadinamąją salos nepriklausomybę, taip pat separatistų veiksmus, išorės jėgų kišimąsi į Kinijos vidaus reikalus “.

 

Akivaizdu, kad JAV Šaltojo karo prieš Kiniją rėmuose ėmėsi strateginio kurso, kad artimiausiu metu išprovokuotų karą dėl Taivano, ir visi pastarųjų metų veiksmai prieš Taivaną tai aiškiai rodo.

 

Kinija tai supranta ir jau formuoja poziciją, kad šie veiksmai sukels karą ir nieko daugiau. Tiesą sakant, Kinija jau ruošiasi šiam karui. O karo okrainoje patirtimi ji pasinaudos ir artėjančiame konflikte.

 

Iš esmės JAV Taivane su Kinija daro tą patį, ką darė okrainoje su Rusija.

 

Jie planuoja kovoti už Taivaną iki paskutinių taivaniečių, o jų strateginė užduotis – išprovokuoti karą, kol Kinija bus jam visiškai pasiruošusi, o jam prasidėjus – užkirsti kelią priverstiniam Taivano kariuomenės pralaimėjimui susidūrus su Kinijos Liaudies armija. Tos Taivano pajėgos, kurios priešinasi karui ir už santykių su Kinija atkūrimą, yra strategiškai pasmerktos pralaimėti. Panašiai taip jau buvo okrainoje.

 

Kai konfliktas jau bus ant slenksčio, prokiniškos partijos ir žiniasklaida bus neutralizuojamos. Žinoma, vardan demokratijos. Žinoma, prasidėjus karui Taivanas labai greitai neteks finansinio centro ir puslaidininkių gamybos centro vaidmens, todėl JAV jau dabar aktyviai užsiima puslaidininkių gamybos perkėlimu į JAV, todėl kad jokiu būdu nepriklausytų nuo padėties Taivane raidos.

 

 

 

Mano požiūriu, nėra abejonių, ar bus karas dėl Taivano, ar ne. Tik klausimas, kada tai prasidės.