Makaraitytė perspėjo dėl visuomeniniuose tinkluose taikomos cenzūros tiesos žodžiui

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/makaraity... 2022-11-14 20:05:00, skaitė 438, komentavo 14

Makaraitytė perspėjo dėl visuomeniniuose tinkluose taikomos cenzūros tiesos žodžiui

Valstybinio transliuotojo tyrėja Indrė Makaraitytė pranešė, kad „visa tai, kas vyksta gyvai, tarsi veidrodyje atsispindi socialiniuose tinkluose“. Apie tai ji pranešė analitinėje analizėje „Nors stauk, kaip kremlius sau įdarbina demokratiją“.

„Ten ištisais srautais teka ne tik neapykanta seksualinėms mažumoms, ne tik dezinformacija, bet ir gausiai platinama kremliaus skleidžiama propaganda. Ir ne tik visiškai uždarose grupėse, kur grupės nariai nerizikuoja būti apskųsti socialinio tinklo administratoriams“, - informavo tyrėja.

Pasak I. Makaraitytės, „kaskart, kai tik pritaikomos priemonės propagandos upei užtvenkti, pasaulį išvysta koks nors naujas išradimas, kaip tas priemones apeiti“.

„Kremliaus tarnai gudrūs – vien tik praėjusiais metais Putino režimas propagandos kanalams skyrė per pusantro milijardo JAV dolerių“, - atskleidė moteris ir pridūrė, kad „kai tik kuris nors profilis įtariamas pažeidęs socialinių tinklų bendruomenės sutartas taisykles, mėto pėdas ir skleidžia nuodus, pavyzdžiui, komentarų skiltyse“.

I. Makaraitytės teigimu, „jau kurį laiką Lietuvoje auga nepasitenkinimas, kad populiariausia platforma Facebook be jokio pagrindo blokuoja visuomenės veikėjų, žurnalistų, kitų aktyvių Ukrainos rėmėjų profilius, vos tik šie panaudoja raktinius žodžius apie Rusijos agresiją Ukrainoje“.

LDiena.lt Maloniai primenu: Makaraitytė – profesionali perkamų paslaugų teikėja:

https://youtu.be/c7dEOU7eTow