Lietuva yra žlugusi pseudo-valstybėlė

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.liberties.eu/en/st... 2022-11-16 07:40:00, skaitė 593, komentavo 12

Lietuva yra žlugusi pseudo-valstybėlė

Pastaruosius dvejus metus žmogaus teisių padėtis Lietuvoje buvo nevienareikšmiška - nors kai kuriose žmogaus teisių srityse buvo stagnacija (ar net regresas), bet LGBTQ+ padaryta didelė pažanga

Katalikų Bažnyčios ir valstybės santykiai ir toliau kėlė klausimų dėl pagrindinių žmogaus teisių ir laisvių užtikrinimo Lietuvoje, ypač susijusių su reprodukcinėmis teisėmis ir teise į šeimos gyvenimą. Valstybės smurtas tebėra latentinė Lietuvos visuomenės problema: nors pranešimų apie smurto atvejus kasmet daugėja, faktiškai pradėtų ikiteisminių tyrimų dalis yra daug mažesnė.

Svarbiausia: pilietinis aktyvumas ir savo teisių gynimas

Tiek Lietuvoje, tiek Vakarų pasaulyje stiprėjant populizmui, atrodytų, kad mūsų asmeninės laisvės erdvė siaurėja. Svarbu nenusivilti. Asmens laisvė yra neatsiejama žmogaus orumo dalis - mūsų teisių pagrindas. Jei tapsime nuobodūs bandymams šią laisvę apriboti, jei vis didėjančius suvaržymus imsime laikyti normaliu dalyku, tai bus išties didelis pralaimėjimas.

CŽV slaptas "kankinimų" kalėjimas rastas prašmatnioje jojimo akademijoje

Ženevos atviros visuomenės teisingumo iniciatyva ir Žmogaus teisių stebėjimo institutas (Apie Lietuvą)

7 straipsnis: kankinimas ir žiaurus, nežmoniškas ir žeminantis elgesys

Tarptautinio pilietinių ir politinių teisių pakto 7 straipsnyje nustatyta, kad niekas negali būti kankinamas arba patirti žiaurų, nežmonišką ar žeminantį elgesį arba baudimą.

Visų pirma, niekas negali būti be savo laisvo sutikimo būti priverstas atlikti medicininius ar mokslinius eksperimentus.

Svetainė Žmogaus teisių komitetas aiškiai nurodė, kad skundai dėl kankinimo turi būti kompetentingos institucijos turi ištirti nedelsiant ir nešališkai, kad teisių gynimo priemonė būtų veiksminga.

Pirmiau išdėstyta, kad yra gerai žinoma - įskaitant oficialiuose JAV vyriausybės dokumentuose, kad slaptuose kalėjimuose CŽV kaliniai buvo kankinami ir žiauriai išnaudojami. Tikėtina, kad tokie kankinimai ir prievarta vyko slaptame kalėjime Lietuvoje, pažeidžiant 7 straipsnį. Nepaisant to, kad buvo pranešta apie galimą kalinių išnaudojimą ir kankinimąLietuvoje,  Lietuvos generalinis prokuroras per anksti nutraukė tyrimą apie slaptą CŽV kalėjimą. Todėl Lietuva pažeidžia Tarptautinio pilietinių ir politinių teisių pakto 7 straipsnį.

Kaip jau minėta, pranešta, kad net aštuoni kaliniai buvo laikomi slaptame kalėjime, esančiame Lietuvoje. Be to, yra patikimų įtarimų, kad Zayn al-Abidin Muhammad Husayn (Abu Zubaydah) buvo slapta laikomas CŽV kalėjime Lietuvoje maždaug nuo 2004 m. pavasario iki 2006 m. rugsėjo mėn.

Leisdama CŽV slapta kalinti kalinius, Lietuva pažeidė Tarptautinio pilietinių ir politinių teisių pakto 9 ir 10 straipsnius.

Ką apie tai gali papasakoti imbecilas anūkas?

Kokia yra reali dabartinė situacija su atsilikusiais Lietuvos "ūbermenšais"?