„Swedbank“ suteikė informaciją E. Vaitkui, apie jo pinigų likimą banke

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/-swedbank... 2022-11-21 22:30:00, skaitė 388, komentavo 11

„Swedbank“ suteikė informaciją E. Vaitkui, apie jo pinigų likimą banke

Lietuvoje veikiantis užsienio bankas „Swedbank“, praėjusią savaitę užblokavo Lietuvos gyventojų pasipriešinimo okupacijai centro (LGPOC) vado, profesoriaus hematologo Eduardo Vaitkaus asmeninę sąskaitą.

To priežastis – „Swedbank“ įtaria, kad E. Vaitkaus sąskaita, į kurią pastarajam SODRA perveda pensiją, naudojama pinigų plovimui ir terorizmo finansavimui.

Šią savaitę „Swedbank“ E. Vaitkų telefonu informavo, kad naudotis savo finansais esančiais banke nėra jokių galimybių – išsiimti pinigų negalima, visos sąskaitoje esančios lėšos turi likti banke. Tuo pat metu, bankiniai sąskaitos aptarnavimo mokesčiai išlieka, jie bus nuolatos nuskaičiuojami nuo ten esančios sumos.

„Swedbank“ teigimu, kai sąskaitoje pinigai baigsis, tuomet E. Vaitkus už mėnesinį sąskaitos aptarnavimą privalės įnešti reikalingą pinigų sumą, arba sąskaita bus likviduota.

E. Vaitkus yra Lietuvos pilietis, gydytojas, habilituotas daktaras, ilgametis Universiteto profesorius už nuopelnus Lietuvai apdovanotas Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi. Jis yra ir Europos antikorupcinio centro sveikatos apsaugos srityje (Briuselyje) vienas iš steigėjų. E. Vaitkus taip pat yra „PressJazz TV“ ir ekspertai.eu bendradarbis.

Susiję:

„Swedbank“ blokavo sąskaitą LGPOC vadui Eduardui Vaitkui