Atstatytas unikalios e. sveikatos veikimas

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/atstatyta... 2022-11-29 17:19:00, skaitė 257, komentavo 1

Atstatytas unikalios e. sveikatos veikimas

Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė.

Vyriausybė pranešė, kad lapkričio 28 d. fiksuoti e. sveikatos sistemos sutrikimai yra pašalinti, ir sistema veikia pilnu pajėgumu be trikdžių.

Apie tai Sveikatos apsaugos ministeriją (SAM) informavo e. sveikatos priežiūros funkciją atliekanti valstybės įmonė Registrų centras (RC).

Skelbiama, kad e. sveikatos sistema sutriko dėl didžiulio duomenų užklausų kiekio iš vienos iš išorinių sistemų, turinčių integraciją su e. sveikata.

E. sveikatos sistema apima šalies sveikatos apsaugos įstaigų informacinių sistemų integraciją ir sklandus jos veikimas priklauso ne tik nuo pačios e. sveikatos sistemos, bet ir nuo plataus e. sveikatos naudotojų tinklo – sveikatos apsaugos įstaigų informacinių sistemų integracijų brandos lygio.

„Šiuo metu e. sveikatos sistema aptarnauja daugiau kaip 4 tūkstančius unikalių techninių integracijų. Per valandą yra gaunama užklausų iš daugiau kaip 2 tūkstančių unikalių IP adresų“, - skelbia Vyriauybė.

Informuojama, kad „iš viso e. sveikatoje yra sugeneruojama per 10 mln. dokumentų per mėnesį, o „e. sveikatos duomenų bazės dydis siekia beveik 200 terabaitų“.

Sveikatos apsaugos ministerija ir Registrų centras atsiprašo medikų ir pacientų už sukeltus nepatogumus.

Kiek iš viso pavogta milijonų daugelį metų kuriant ir tobulinant minėtą e. sveikatos sistemą, jau niekas tiksliai pasakyti negali. Žinoma tik tiek, kad prokuratūros specialistai visada skelbė, kad nieko nusikalstamo tame nematė ir nemato.

Daugiau apie šia tema rasite ekspertai.eu antimafijos skiltyje E. sveikata“.

Keli susiję:

Prokurorai nustatė, kad daug milijonų pradanginęs korupcinis projektas e.sveikata – skaidrus

STT direktoriaus pavaduotoja Rūta Kaziliūnaitė raginama neskatinti nusikaltėlių vykdyti naujus nusikaltimus