Mėsmalė Bachmute (Artiomovske)

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-11-29 21:17:00, skaitė 471, komentavo 3

Mėsmalė Bachmute (Artiomovske)

Atsižvelgiant į pastarųjų dienų sėkmę Bachmuto mėsmalėje, galima pastebėti, kad miesto puolimui buvo pasirinkta netiesi taktika kaktomuša šturmuoti miestą iš rytų (juolab kad rusų pajėgos dar vasarą įžengė į pramoninę Artemovsko zoną, kur kovojo Patrice Lumumba gatvės rajone), tačiau veržėsi per priešo gynybą flanguose, siekdamos apsupti miestą ginantį būrį.

Tai lėmė, kad Rusijos Federacijos kariuomenė užėmė Otradovką į pietus nuo miesto, o vėliau ne tik pradėjo kovoti už įtvirtintas sritis Opytnyje ir Ivangrade (pastarasis jau buvo paimtas), bet ir pradėjo plėtoti puolimą Kurdiumovkoje.

Netekus Kurdiumovkos, taip pat Andrejevkos, Zelionopolio ir Ozerinovkos, priešo padėtis šiame sektoriuje tapo daug sudėtingesnė, o Rusijos kariai gavo galimybę plėtoti puolimą į pietus nuo Artemovsko (įskaitant Časov Jaro kryptimi). ), ir padidinti spaudimą priešui Dzeržinsko srityje, taip pat išplėsti kontrolės zoną Konstantinovkos kryptimi.

Svarbų vaidmenį siekiant puolimo rezultatų, vaidina slopinamoji artilerijos ugnis (įskaitant kompetentingą darbą su bepiločiais orlaiviais ir koreguotą ugnį) ir sumanus puolimo grupės taktikos naudojimas, sukuriant grėsmę priešo flangams, leidžianti sumažinti savo nuostolius ir maksimaliai padidinti priešo nuostolius. Tai patvirtina tiek Vakarų, tiek Okrainos šaltiniai.

Taigi iš tikrųjų atsirado terminas „Bachmuto mėsmalė“.

Tiesą sakant, šiame fronto sektoriuje Okrainos ginkluotųjų pajėgų Artiomovsko grupuotė ir prijungtos užsienio samdinių pajėgos yra sistemingai malamos, todėl mūšis Okrainos ginkluotosioms pajėgoms labai brangiai kainuoja.

Okrainos nacikų kariuomenės vadovybė pervesta siųsti vis daugiau atsargų Artiomovsko ir Časov Jaro srityje, kad papildytų mūšyje sunaikintus dalinius ir subvienetus.

Tiesą sakant, priešas susiduria su pasirinkimu - arba toliau kęsti dabartinį nuostolių lygį, kol PKK „Wagner“ puolimo grupės dengia miestą iš pietų, arba palaipsniui trauktis iš Artemovsko, prisiimant visas operatyvines tokio žingsnio pasekmes.