Algimantas Rusteika: Katastrofiškai krintant Europoje Lietuvos įvaizdžiui po verslui žalingų ir normaliems žmonėms juokingų gabriuko epopėjų, nutarta įvaizdį gelbėti

Autorius: Algimantas Rusteika Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-11-30 20:48:00, skaitė 283, komentavo 4

Algimantas Rusteika: Katastrofiškai krintant Europoje Lietuvos įvaizdžiui po verslui žalingų ir normaliems žmonėms juokingų gabriuko epopėjų, nutarta įvaizdį gelbėti

Katastrofiškai krintant Europoje Lietuvos įvaizdžiui po Taivanio ambasados, trąšų, Kaliningrado tranzito "draudimo" ir kitų kvailų, verslui žalingų ir normaliems žmonėms juokingų gabriuko epopėjų, nutarta įvaizdį gelbėti.

Aišku, už mūsų pinigus. Ekonomikos ir inovacijų ministerijos išlaikoma valstybinė VŠĮ "Investuok Lietuvoje" užsakė seriją straipsnelių Financial Times, kokie mes inovatyvūs, geručiai ir pūkuoti, kaip diktuojame Europos sostinėms ką daryti politikoje ir šiaip, kokie mes patys pačiausi.

Nei ten kas tuo patikėjo užsieny, nei ką, nes tekstai buvo publikuojami užsakomųjų straipsnelių skyrelyje ir visi žino, kad ten mokama reklama ir nieko daugiau.

Truputį primena Naujuosius Vasiukus.

Čia buvo sužaista kaip su "užsienio investicijomis" gūdžiais 1990-siais, kai vietinis sukčius įsteigdavo Vokietijoje firmelę ir jos vardu už juodus pinigus nusipirkdavo lietuviškos įmonės akcijų pirmumo tvarka - juk "užsienio investitorius"!

Tos pačių nusipirktos panegirikos buvo ištriūbytos LT žiniasklaidoje. Kiek džiaugsmo ištryško per visus galus konservatnikų savigyros vidinėje rinkoje, kaip springdami tuo didžiavosi kubiliai ir co! Kad tik parodytų nedėkingiems runkeliams, kokie tie netikę ir atsilikę, kritikuodami visoje Europoje jos prestižinės spaudos aukštinamus mūsų "didvyrius"!

Viską apmokėjome mes, 56 800 €, juk tokia maža suma, juokas ir tiek. Sako, iš 16 000 000 Financial Times skaitytojų net 10 tūkst. buvo atsivertę pažiūrėti! Baisus pasiekimas.