Ramūnas Karbauskis: Valdžia per ilgai visiškai ignoravo infliacijos problemą

Autorius: Ramūnas Karbauskis Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-12-02 16:07:00, skaitė 237, komentavo 2

Ramūnas Karbauskis: Valdžia per ilgai visiškai ignoravo infliacijos problemą

Valdžia per ilgai visiškai ignoravo infliacijos problemą. Antras klausimas, kurį ji visiškai ignoruoja – kylančios energijos kainos ir didėjanti žmonių finansinė našta. Trečias – nepavydėtina verslo padėtis Lietuvoje. Jei pigios energijos laikai pasibaigė, dar nereiškia, kad nieko negalima padaryti. Kitos šalys ieško ir randa sprendimus, tad mūsų valdžiai nereikia jokio dviračio išradinėti.

Tereikia pasiimti geriausią modelį ir pritaikyti jį Lietuvai. Tačiau ši valdžia nieko nedaro. Ar kažką planuoja – irgi neaišku. Ji net nežino, ką planuoja šalies pramonė ir verslas, kurie, mano žiniomis, yra suplanavę investicijas į ne vieną energetikos projektą. Iki šiol niekas iš valdžios verslo net nepaprašė pateikti savo planų, todėl Vyriausybė net nenutuokia, kiek Lietuvai šiandien su energetika gali padėti vietinis verslas, kuris pasiruošęs pateikti ženkliai mažesnes kainas, nei dabar siūlo „Ignitis“ ir neprašo nei cento iš valstybės biudžeto.

Tačiau valdžia, nežinodama ir nenorėdama matyti, ką siūlo vietiniai verslai, jau prašo JAV agentūros įvertinti Lietuvos energetikos sektorių ir 2024 m. pateikti savo pasiūlymus. Žinoma, ne už dyką. Matant, kad valdžiai visiškai nerūpi, jog per dvejus metus šalies verslas jau galėtų pastatyti ne vieną vėjo jėgainių parką, kurie pilnai aprūpintų Lietuvą atsinaujinančia energija, mažai tikėtina, kad kažkas keisis ir po 2024 m. Rasime tik pilnus stalčius studijų už ne vieną milijoną eurų iš mokesčių mokėtojų pinigų.

Ar nebus rankinio stabdžio užtraukę politikai, kurie eilinį kartą rūpinasi„savais“?