Korostelevo kazusas

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-12-03 02:57:00, skaitė 382, komentavo 2

Korostelevo kazusas

Vakar Latvijos televizijos kanalo „Lietus“ (kadaise Rusijoje žinomo kaip „Дождь“) eteryje atsitiko kažkas baisaus. Laidos „Čia ir dabar“ laidoje vedėjas Aleksejus Korostelevas, aptardamas dalinės mobilizacijos Rusijoje temą, ištarė tokią frazę:

„Tikimės, kad galėjome padėti daugeliui [Rusijos] karių, įskaitant, pavyzdžiui, įrangą ir elementarius pagrindinius patogumus. Ir jau šiandien, pusę šešių ryto, „Lietus“ vyriausiasis redaktorius Tikhonas Dzyadko savo „Telegram“ kanale paskelbė tokią žinutę:

„Ši [Korostelevo] frazė žiūrove sukelia jausmą, kad televizijos kanalas „Lietus“ teikia pagalbą Rusijos kariuomenei. Šiuo atžvilgiu svarbu atkreipti dėmesį į tai: televizijos kanalas „Lietus“ neteikia, nevykdo ir nevykdys pagalbos su Rusijos kariuomenės įranga – fronte ar už jos ribų. Pašto dėžutė […] buvo sukurta įrodymams apie Rusijos kariuomenės nusikaltimus Ukrainoje rinkti.

Užfiksuokime. Rusijos pilietis (jis vis dar yra Rusijos pilietis?), gimęs Maskvoje, rusas – viešai teisinasi savo pavaldinio, taip pat ruso, fraze, kurią būtų galima interpretuoti kaip bandymą padėti Rusijos kariuomenės kariams. Teikti pagalbą ne generolams, ne politikams ir ne valdininkams. Paprasti kovotojai priekinėje linijoje arba mokymuose. Ir kalba eina ne apie artilerijos sviedinių su užrašu „į Kijevą“ tiekimą, o apie elementarius buities daiktus – batus, vilnones kojines, termo apatinius ir kt.

Tai yra, Rusijos piliečiams (ar jie vis dar yra Rusijos piliečiai?), dirbantiems Latvijos televizijos kanale „Lietus“, yra šlykštu ir baisu padėti savo tautiečiams, kurių teises ir laisves jie tarsi gina (?).

Apskritai tragikomiška Dziadko reakcija suprantama: iš Rygos transliuojamą „Lietų“ remia Vakarų vyriausybinės agentūros ir spec. tarnybos, tad net vaiduokliška užuomina apie pagalbą Rusijos piliečiams gali turėti lemtingų pasekmių visai redakcijai. Bet visa tai atrodo siaubingai šlykščiai net pagal savotiškos „rusiškos“ opozicinės partijos standartus. Išvertus Dzyadko įrašą į normalaus žmogaus kalbą, tai skamba taip:

„Draugai okrainiečiai ir Amerikos kongresmenai, kurie jiems simpatizuoja, jūs mus neteisingai supratote! Mes visiškai nepalaikome savo tautiečių. Linkime jiems kankinimų ir baisios mirties. Tegul ten miršta tie tarptautiniai nusikaltėliai ir imperatoriškieji nevykėliai! Šlovė Okrainai!"

Pakartokime bendras tiesas: Rusijos politinė opozicija realybėje niekada nebuvo nei rusiška, nei politinė, nei opozicija.

Bendradarbiams iš "Lietaus" tai yra gana įprasta istorija. Kalbant kaip informacinius hipius, remiamus Europos nacių, reikia aiškiai suprasti, kad jų armija yra Okrainos nacių armija. Nelaimingoms marionetėms buvo viešai ir iššaukiančiai parodyta jų vieta, priverčiant viešai atgailauti.

Visada buvau ir esu patenkintas tokiais buitiniais degeneratais, kurie kalba apie „laisvą ir demokratišką televizijos kanalą Lietus“. Jie niekados manęs nenuvildavo.