Lukašenka apie nacionalizaciją

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-12-13 22:50:00, skaitė 462, komentavo 12

Lukašenka apie nacionalizaciją

Ukrainos, Lenkijos, Suomijos firmų šeimininkai [išeina], žmonės lieka, technologijos išlieka, gamyba egzistuoja. Kas yra nuosavybės pasikeitimas? Aš daviau nurodymą: šeimininkai išvažiavo – atsisveikinkite. Atsisveikinkote, mes jūsų nepažįstame, tu nenori mūsų pažinti. Kas yra nuosavybės pasikeitimas? Nuo tada, kada įmonė buvo nacionalizuota. Nelaukite jokių dokumentų. Atsiųskite vyriausybei, jie iki naujųjų metų pakeis savininką.

Įmonės, kurias įkūrė užsienio investuotojas arba privatizavo, o šiandien jos daugiausia yra iš nedraugiškų šalių, o kitos išvykusios, mojuokite joms, dėkokite, kad jums paliko turtą.

 Na, aš jums sakiau McDonald's pavyzdžiu. Jis dirbo ir dirba, o žmonės ateina ir gamina normalius produktus, bet tai jau mūsų įmonė. Amerikiečiai nenorėjo dirbti – na, kaip nori. Mūsiškiai nėra kvailesni, kad nemokėtų pjaustyti šią bandelės ir į ją sukišti salotų lapus ar dešros gabalėlį. Čia lygiai tas pats.

Ikea pasakėme – „Ikea, ah Ikea!“. Na ir viso gero! Atsisveikinkite! Pagaminsime šias taburetes. Ir dar geresnes! Čia buvo grynai politinis momentas – jiems buvo liepta išeiti, jie išėjo. Viso gero!

 Bet ar mes juos norėsime susigrąžinti - klausimas!


 Lukašenka