Policija su prokuratūra apgynė prostitutes

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/poli... 2022-12-14 21:16:00, skaitė 250, komentavo 8

Policija su prokuratūra apgynė prostitutes

Dvi šių metų vasarą iš Sakartvelo į Lietuvą atkeliavusios erotinio masažo teikėjos Šiauliuose neužsibuvo, nes čia buvo priimtos nesvetingai – tapo plėšikų aukomis.

Šiauliuose jos pasirodė liepą. A. Mickevičiaus g. jos išsinuomojo butą ir pasiruošė klientų priėmimui. Prieš atvykdamos viename interneto portale įdėjo skelbimą „švelni laukia svečių“ ir nurodytu telefonu sulaukė nemažai žinučių dėl audiencijos. Moterys klientams pranešė savo gyvenamosios vietos adresą.

Kai liepos 13-osios vakarą suskambo durų skambutis, manydama, kad tai eilinis klientas, viena moterų atvėrė duris ir apstulbo išvydusi tris kaukėtus vyrus, kurie įsiveržė į butą ir, šaukdami „Money, Money!“, ją pasveikino smūgiais, o kambaryje gulėjusiai jos draugei ranka užčiaupė burną, kad ši negalėtų šaukti.

Apsmūgiuota 39 metų moteris suprato, kad iš jos reikalaujama pinigų, tad lydima įsibrovėlių nuėjo į kambarį ir iš spintos padavė turėtus 700 eurų. Vienas vaikinų pačiupo pinigus bei moters rankoje turėtą telefoną „Xiomi Redmi 8“ ir įsikišo į kišenę. Išsigandusi jos draugė plėšikams rusų kalba aiškino turinti 100 eurų, kuriuos taip pat galinti atiduoti, tačiau vyrukai rusiškai nesuprato, tad jos siūlomų eurų ir nepaėmė.

Su įgytu laimikiu įsibrovėliai spruko lauk ir tarpdury kaktomuša susidūrė su eiliniu erotinio masažo ištroškusiu klientu. Šis, apstulbintas tokio kaukėto vaizdelio, dar bandė pasiteirauti bute buvusios moters, ar viskas gerai, tačiau ši prieš jo nosį tik užtrenkė duris. Supratęs, kad čia tikrai kažkas negerai, vyras puolė vytis išbėgusiuosius, tačiau nesėkmingai. Tad, išsitraukęs mobilųjį telefoną, jis atliko pilietinę pareigą ir apie nusikaltimą pranešė Bendrajam pagalbos centrui.

Plėšimo tyrimas atsidūrė Šiaulių apskrities policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnų ir Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroro rankose. Po mėnesio kruopštaus tyrėjų darbo vienas įtariamųjų atsidūrė areštinėje. Pareigūnams labai padėjo nusikaltimo mikrorajone esančios vaizdo stebėjimo kameros. Tris kartus už nusikaltimus jau teistas 24 metų šiaulietis mėnesiui buvo suimtas, vėliau ši kardomoji priemonė pakeista kita – intensyvia priežiūra. Tad vyras teismo laukė nešiodamas apykoję. Kadangi kiti du įtariamieji kol kas dar nenustatyti, nes sulaikytasis teigia, kad jų nepažįsta, tyrimas tęsiamas, o 24 metų šiauliečio byla išskirta į atskirą bylą ir gruodžio 12 d. vyras stojo prieš teismą. Po poros savaičių vyras išgirs jo nuosprendį.