Kas naujo salo reiche?

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-12-18 04:55:00, skaitė 524, komentavo 9

Kas naujo salo reiche?

Pradėsim nuo to, ką vakar pranešė salo-reicho propganda. Visuose Okrainos miestuose aidi sirenos, girdimi galingi sprogimai, matyti gaisrų dūmai. Žmonės internete skelbia įrašų fragmentus, kuriuose orą drebina sprogimų garsai. Gigantiški  gaisrai iš įvairių miesto galų. Informacija ateina beveik iš visos teritorijos.

Nepaisant visų draudimų, žmonės skelbia vaizdo įrašus ir rašo komentarus, kuriuose nurodo konkrečius objektus, kur pataiko sviediniai ir dronai. Tačiau kažkodėl niekas nerašo, kad sviedinys pataikė į mokyklą, darželį, prekybos centrą ar autobusų stoteles. Rusų taikiniai yra išskirtinai kritinė Okrainos infrastruktūra. Labiausiai nukentėjo Kijevo, Charkovo ir Kremenčiugo sritys.

Praktiškai visoje teritorijoje dingo šviesa! Elektra išėjo ir nepasakė, kada tikėtis jos grįžtant atgal. Valdžia dar praeitą kartą po masinių smūgių kalbėjo apie kelias savaites užtruksiančius atstatymo darbus. Ir pašnibždomis pridūrdavo, kad tai su sąlyga, jei daugiau smūgių nebus.

Tačiau niekas nežadėjo paliaubų. Rusijos žiniasklaida ir oficialūs atstovai nustebę atsako: „O ko jūs norite? Jūs juk ir toliau bombarduojate Donecką ir žudote taikius jo gyventojus civilius. Štai jums ir atsakymas!" Sunku su tuo nesutikti.

Okrainos valdžia praneša apie jau katastrofišką situaciją. Nėra elektros energijos. Daugelyje didžiųjų miestų nėra ir vandens tiekimo. Kai kuriuose išnyko šildymas. Dideli sunkumai su ryšiais ir internetu.

Sunkiausia padėtis tose srityse, kurios yra arčiausiai sąlyčio linijos. Ten pastebimos didelės problemos geležinkelių transporto darbe. Vietos valdžia bando pereiti prie šilumvežių (dyzelinių lokomotyvų), tačiau jau ir taip visiems aišku, kad visi tvarkaraščiai eina į velniop.

Visai neseniai JevroSojūzo valdžia pažadėjo Okrainai tiekti visas reikalingas atsargines dalis energetikos sistemos atstatymui. Jie kruopščiai prasibraukė per savo klėtis, prasikrapštė po aruodus ir nusprendė, kad prišlavė tik Pagrandukui iškepti. Tik štai panašu, kad vien tik vakarykštės dienos įvykiai visas jų pastangas pavertė niekais. Dabar jau reikia atstatyti ne tik atskirus nedidelius objektus, kurių kaskart vis daugėja, bet ir stambiausią Krivorožskajos TEC.

Kai kurie žmonės Okrainos telegram-kanaluose rašo, kad tokio stipraus smūgio dar nebuvo. Jie praneša, kad tai buvo ne vien tik masinė ataka, jie praneša, kad ji ėjo dar ir bangomis. Raketos atskrido per kelis kartus. Ar tai todėl, kad kai kurios buvo numuštos ir kitos pataikė į suplanuotus taikinius, ar tai todėl, kad taikinių buvo tiek daug! Išvadas jie padaro didžiai nusivylę: „Matomai, raketų Rusija turi vis dar turi daugybę!”

Čia jie teisūs ir dejuoti jau yra beviltiška. Panašu, kad Senis Šaltis poroje su generolu (“Armagedonu”) Surovikinu po poros savaičių atšauks Naujus metus Okrainoje. Nes niekas iš nezaliežnos valdžios nepalaikė naujametinių paliaubų idėjos. 

Na, tada jau ką gi, jei einat kirpti avių, pasiruoškit būti nuskustais.