Denacifikuota jankių nacikė

Autorius: NACIZMUI ir FAŠIZMUI NE! Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-12-27 21:38:00, skaitė 545, komentavo 17

Denacifikuota jankių nacikė

2022 metų gruodžio 11 dieną tapo žinoma apie 28 metų amerikiečių samdinės Rebeccos Maciorowski, kuri nuo 2022 metų vasaros kovojo Okrainos ginkluotųjų pajėgų pusėje, denacifikaciją.

Apie Rebekos mirtį socialiniuose tinkluose pranešė jos draugas, tačiau šiuo metu įrašas ištrintas.

Man pavyko išsiaiškinti kai kurias šios nacikės iš JAV biografijos ir mirties detales.

Anot tinklalapio Foreigncombatants.ru, kuris seka užsienio samdinius Okrainoje, Rebeka gimė 1994 metų sausio 26 dieną Denveryje, Kolorado valstijoje. Ji nelankė mokyklos: religingi tėvai jai suteikė namų išsilavinimą (tik kokį? Matyt apie adulį pasakojo..).

2014 m. išsikrausčiusi iš tėvų, Rebecca pradėjo mokytis slaugytojos meno. 2021 metais ji įgijo bendrosios chirurgijos specialybės profesinį diplomą. Prieš įstodama į nacių gretas, Maciorowska, kaip gydytoja, dalyvavo savanorių organizacijose. Šių metų lapkritį buvo sukurtas puslapis, skirtas rinkti lėšas užsienio nacių reikmėms. Tai rodo, kad Maciorowska prieš „lelione“ į Okrainą įgijo medicinos tarnybos patirties karinių konfliktų kitose šalyse kontekste.

Į Okrainą ji pateko padedama organizacijos „Task Force Yankees: Ukraine“. Šią grupę sukūrė 26 metų anglų samdinys Leonas Cribbas, dirbęs Prancūzijos svetimšalių legione. Jo grupė priklauso Okrainos savanorių armijos daliniui – medicinos batalione „Hospitallers“.

Kelionę į Okrainą amerikietė laikė „kurortu“: įrašuose daug linksmybių ir mažai medžiagos, dokumentuojančios medicinos pagalbos teikimą nukentėjusiems.

Rugsėjo pradžioje nacikė grįžo į JAV ir dalyvavo propagandiniuose interviu „kaip prašė jos kolegos iš Okrainos“. Tačiau spalį ji grįžo į Ukrainą.

Lapkričio-gruodžio mėnesiais padėtis fronte pasikeitė ir Hospitaleriai pradėjo patirti nuostolių.

Gruodžio 11 d. Maciorowska buvo denacifikuota, apšaudžois nacių pozicijas sunkiąja liepsnosvaidine sistema TOS-1 „Buratinas“.

Denacifikuota