„Kurwa! Mus mobilizuoja !" “Gelbėkis kas galit !”

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-12-30 07:55:00, skaitė 809, komentavo 17

„Kurwa! Mus mobilizuoja !

Nuo priverstinės mobilizacijos iš Lenkijos jau pabėgo 70000 vyrų.

Lenkai masiškai bėga nuo priverstinės mobilizacijos: pastaruoju metu iš šalies išvyko daugiau nei 70 000 vyrų. Apie tai gruodžio 28 dieną pranešė lenkų leidinys „Dziennik Polityczny“.

Įvykiai prieš šią naujieną.

Gruodžio mėnesį Lenkijos gynybos ministerija paskelbė, kad kitais metais į aktyviąją karo tarnybą gali būti pašaukta 250 tūkst. atsargos kareivių. Jie turi būti ne vyresni nei 55 metų ir neatlikti jokių svarbių funkcijų. Tai sukėlė neigiamą vietos gyventojų reakciją.

Kviesti lenkus į komisariatus pradėjo jau dabar. Dėl tos priežasties lenkų rezervistai pradėjo masiškai išvažiuoti į Vakarus.

Laikraščio duomenimis, per pastarąsias kelias savaites į JevroSojūzo šalis ir buvusią Didžiąją Britaniją išvyko daugiau nei 70 000 šaukiamojo amžiaus vyrų. Lenkijos pusėje prie sienos su Vokietija jau susidarė didžiulė automobilių eilė.

„Tarp lenkų tapo populiarūs raginimai mobilizacijos sabotažui. Tarnybos vengimas tapo įprastu reiškiniu. Pats paprasčiausias būdas išvengti privalomosios karo tarnybos armijoje tapo šaukiamojo amžiaus vyrų bėgimas“, - pažymėjo žurnalistai.

Ekspertų nuomone, tai tik pradžia masinės migracijos, kuri 2023 metų kovą gali pasiekti kelis šimtus tūkstančių žmonių.

P.S. Ar neturėtų Lietuva, šiaip niekada labai daug nesirinkdama tokiais atvejais, pradėti suteikti prieglobstį nuo karo bėgantiems lenkams lygiai taip kaip kad suteikė tokį pat prieglobstį nuo karo bėgantiems chocholams?

Plačiau čia.