Linas Jurgutis – sukčius ar psichinis ligonis? (dar viena auka)

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/lina... 2023-01-08 20:22:00, skaitė 1077, komentavo 104

Linas Jurgutis – sukčius ar psichinis ligonis? (dar viena auka)

Į Švediją gyventi išvykęs lietuvis Linas Jurgutis save pristato kaip laivų restauratorių ir gamintoją. Taip, kažkada jis gamino valtis ir jomis prekiavo. Paskutiniu metu, kai Linas prasiskolino ir realiai prarado medžiagų tiekėjus, ėmėsi naujo verslo – senų jachtų perpardavinėjimo.

Po nepavykusių „verslų” Linas bandė save naujame amplua – politiko. Pradžioje ir šioje vietoje jis sugebėjo rasti daug patikėjusių juo naivių, sąžiningų ir nuo vadžios nukentėjusių žmonių. Prisipažinsiu, tokiu buvau ir aš.

Taigi grįžkime prie Lino „verslo”…

Medinių valčių gamybai sustojus, jis pradėjo į socialinį tinklą kelti parduodamų jachtų nuotraukas ir video.

Žmonės, kurie susidomėdavo jo parduodamomis jachtomis, negaudavo nei jachtų nei pravestų pinigų. Jis taikydavo įdomią taktiką: pradžioje tempdavo laiką iki paskutinio žmonių kantrybės lašo, o tuomet, kai žmonės pradėdavo jo reikalauti grąžinti pinigus ar pirktą daiktą, jis juos užsipuldavo – neva, jie jam daro spaudimą.

Vieni, supratę, kad pinigų nebeatgaus, tiesiog nusispjaudavo ir gyvena savo gyvenimus toliau, kiti kreipėsi į policiją. Valdas Jūrėnas yra vienas iš nuo Lino Jurgučio nukentėjusių žmonių, kuris jam pravedė 2500 eurų ir negavo nei sutartos jachtos, nei pinigų. Apie tai plačiau – vaizdo įrašuose.

Po paviešintų vaizdo įrašų į mus kreipėsi dar kelios Lino aukos. Vieną iš jų reiktų būtinai paminėti – tai Tomas iš Klaipėdos, jis taip pat kreipėsi į policiją, pamatęs šiuos vaizdo įrašus. Žmogus manė, kad jis tik vienas nukentėjęs nuo Lino Jurgučio, bet pamatęs vaizdo įrašus, žmogus atsiuntė visą susirašinėjimą su Linu, kuriame matosi kaip jam sekėsi iš jo pirkti pagamintas valtis…

Kaip matome, Linas taiko tą pačią taktiką visiems – iš pradžių pasiūlo, paskui bando suvaidinti auką ir galų galiausiai apgautą žmogų užsipuola ir bando padaryti kaltininku, kad neva tas daro spaudimą. Mieli skaitytojai ir žiūrovai, prašau pasidalinti šia informacija visuose būriuotojų puslapiuose ir Švedijos lietuvių grupėse, kad daugiau gyvenime niekas nebeužkibtų ant šio asmens.

Bus papildyta…