Situacija Artemovskio kryptimi. 2023-01-07

Autorius: Kolektyvinis Minedas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-01-09 20:09:00, skaitė 363, komentavo 4

Situacija Artemovskio kryptimi. 2023-01-07

1. Į pietus nuo Bakhmuto gyvenvietės teritorijoje vyksta kautynės, o tiksliau ties Kleščeevka, kur Vagneriečiai šturmuoja Okrainos ginkluotųjų pajėgų įtvirtinimus. Į pačią Kleščeevką dar neįžengta, tačiau į pietus mūsiškiai bando pajudėti iš Kurdyumovkos ir Ozeryanovkos apylinkių, tačiau rezultatai dar nežinomi.

2. Pačiame Bakhmute kautynės vyksta pietrytiniame pakraštyje, kur „orkestras“ kaunasi dėl kiekvieno namo. Kautynės vyksta pačiame kaimo centre, o aiškios fronto linijos ten niekas dabar nepažymės. Miesto pramonės komplekso teritorijoje - kovos gipso gamyklos teritorijoje. Pažanga yra nereikšminga, mūšiai yra labiau pozicinio pobūdžio.

3. Paimta n.p. Podgorodnoje. Vyksta priešo tvirtovių tarp Podgorodny ir Krasnaya Gora puolimas, mūsiškiai į pastarąją dar neįžengė.

4. Soledare kovos tęsiasi gyvenamuosiuose rajonuose centrinėje miesto dalyje. Vagneriečių puolimo būriai nuvyko į druskos kasyklą. Kariuomenė įžengė į miestą iš Jakovlevkos krypties, ateina informacija apie veržimąsi į vakarus link greitkelio Severskas-Soledaras, tačiau net ir čia šiuo metu sunku nustatyti tikrąją fronto liniją.

5. Pasak karinio eksperto Boriso Rožino, Soledaro užėmimas leis mums iš šiaurės uždengti priešo pozicijas Bakhmute. Tuo pačiu metu gyvenvietės posūkyje kyla problemų vejant priešą į šiaurę nuo Soledaro. Linksma – Belogorovka – Berestovoe – prieštaringa. Nukirtus greitkelį Severskas-Soledaras, juo bus galima važiuoti link Seversko. Plėtojant puolimą Severske ir į šiaurę, priešas netenka galimybės panaudoti placdarmą antrosios Belogorovkos rajone prie Seversky Donecų, kad būtų daromas spaudimas Lisichanskui ir per mišką į Kremenaya. Tai sudėtingas poveikis.

6. Priešas bando įsikibti į ginklų sandėlių, Artemsolio požeminių komunikacijų ir miestų plėtros zonas.

7. Pasitraukdamas Artemovske, priešas bandys sulaikyti gynybą vakarinėje miesto dalyje, esant reikalui, pasieks įrengtas pozicijas gyvenvietės rajone. Chasov Yar, naudodamas dominuojančias aukštumas, prieš atsitraukdamas į Družkovką-Kramatorską ir Konstantinovką. Artemovske įsiveržus priešui, frontas vargu ar subyrės.

8. Proveržio gynyba Soledare gali turėti rimtesnių pasekmių Okrainos ginkluotosioms pajėgoms. Bet viskas priklauso nuo mūsų veržimosi tempo ir nuo to, kaip greitai priešas sugebės stabilizuoti liniją praradus Soledarą. Okrainos ginkluotųjų pajėgų padėtis šia kryptimi yra artima kritinei, o tai patvirtina junginių perkėlimas iš Zaporožės krypties į Bakhmutą ir Soledarą. Jei frontas pas juos subyrės apibarstytas, tai subyrės ne tik ten.