Trumpai palei Soledarą. Sausio 10 d. vakaras

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-01-11 21:05:00, skaitė 343, komentavo 8

Trumpai palei Soledarą. Sausio 10 d. vakaras

1. Didžiąją miesto dalį, įskaitant administracinius pastatus centre, valdo Wagner PMC puolimo grupės. Pušilinas jau paskelbė apie Soledaro centro išlaisvinimą (gerai, ten dar reikia baigti valymą)

2. Taip pat buvo paimtas Jurchinos kalnas, kuris dominuoja vietovėje netoli šiaurinio miesto pakraščio. Dėl to mažoms priešų grupėms sunku pasitraukti iš miesto.

3. Pagrindinius kelius iš Soledaro kontroliuoja Rusijos kariai, o tai leidžia kalbėti apie operatyvinį apsupimą.

4. Įvairiais skaičiavimais, mieste lieka nuo 300 iki 500 priešo kareivių ir karininkų, kurie arba dengia pagrindinių pajėgų išvedimą, arba nespėjo pasitraukti iš centrinių regionų, kur dabar vyksta šlavimas.

5. Pačiame mieste, priešas lieka Druskos stotyje, prie kasyklos Nr.7, šiaurės vakarinėje miesto dalyje ir vakariniame priemiestyje.

6. Dabar priešas stato gynybos liniją Blagodatnoje linijoje, Druskos stotyje, Razdolovkoje, Veselėje.

7. Baigę Soledaro valymą (artimiausių dienų reikalas), Rusijos kariuomenė arba pradės intensyvinti atakas į šiaurę nuo Artemovsko (kuris taip pat yra ant ribos), arba smogs Seversko kryptimi.

8. Saloreicho propaganda jau dabar įtemptai kalba apie „Soledaro nereikšmingumą“, nors pastaruoju metu ją pozicionavo kaip tvirtovę. Verta paminėti, kad Soledaro teritorijoje yra didžiausia Europoje druskos gamybos įmonė, taip pat didžiausi Okrainoje šaulių ginklų sandėliai šalia Soledaro esančiame Paraskoveevkos kaime (įdomu, kas ten liko daugiau nei 2,1 mln. šaulių ginklų vienetų).

Apskritai Rusijos kariams tai pirma rimta pergalė po pasitraukimo iš dešiniojo kranto. Tačiau kol kas mėtyti kepures dar anksti, miestą dar reikia sutvarkyti, o visam Donbaso frontui operatyvinės ir strateginės reikšmės Artemovsko išlaisvinimas taps tikrai didele pergale.