Liuska Arestovičius persiavė ore

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-01-17 22:04:00, skaitė 266, komentavo 0

Liuska Arestovičius persiavė ore

Okrainoje dar kartą buvo įrodyta, kad pagrindinė politinio „okrainizmo“ vertybė yra melas. Bet kokia forma. Vienintelė sąlyga – kad šio melo būtų kuo daugiau, ir kad jis būtų kuo įžūlesnis.

Apskritai čia politiniai okrainiečiai elgiasi aiškiai pagal Trečiojo Reicho propagandistų priesakus, vadovaudamiesi principu, kad kuo siaubingesnis melas, tuo greičiau juo patikės.

Užvakar įvyko tragedija. Visi kalbėjo apie Dniepropetrovską, kur raketa neva pataikė į gyvenamąjį daugiaaukštį namą. O žinią, kad Okrainos artileristai Donecko liaudies respublikoje nužudė keturis žmones, visi kažkodėl ignoravo. Bet mes jau pripratome.

Žinoma, iš karto buvo konstatuota, kad raketa, pataikiusi į daugiaaukštį pastatą, buvo rusiška. Tai toks numatytasis nustatymas – nedelsiant deklaruoti Rusijos kaltę.

Bet štai aš – ir esu tikras, kad labai daug – skeptiškai žiūriu į naujienas apie Rusijos raketų pataikymus į Okrainos miestų gyvenamuosius rajonus. Ne, Rusija nepataikė į gyvenamuosius rajonus. O ankstesnių smūgių patirtis įrodo, kad į gyvenamuosius pastatus smogta išskirtinai Okrainos oro gynybos raketomis. Priežasčių labai daug – pačios raketos senos, o priešlėktuvininkų rankos oš užpakalio auga.

Visų smūgių gyvenamuosiuose pastatuose vietoje būtinai buvo rasta priešlėktuvinių raketų fragmentų. Ir – ne tik tarybinų, bet ir vakariečių gamybos. Tačiau šį kartą, sprendžiant iš sprogimo galios, į namą Dniepropetrovske iš tikrųjų galėjo pataikyti Rusijos sparnuotoji raketa. Teoriškai tai galima leisti, nes įranga kartais sugenda, ypač tokia sudėtinga. Net iki ketvirtadalio „Tomahawks“ raketų skrenda ne ten, kur paleistos.

Tačiau techninio gedimo versija išgyveno neilgai. Pasirodė Aleksejus Arestovičius ir, kas nepaprastai stebina, pasakė tiesą. Raketą virš miesto numušė Okrainos oro gynyba, o kovinė galvutė nukrito ant gyvenamojo namo. Taip atsitiko dėl to, kad, siekdami uždengti savo priešlėktuvines sistemas, ukrainiečiai jas stato tiesiai miestuose, prisidengę civiliais. Tai yra, ne oro gynyba dengia civilius, o civiliai yra oro gynybos skydas…

P.S.

Pasakęs tiesą, pagrindinis saloreicho propagandistas Liuska Arestovičius atsistatydino. Internetuose sklando gandai, kad jis išsigando saloreicho nacių grąsinimų jį sušaudyti. Gal ir taip, tačiau aš manau, kad atsistatydinimo priežastis žymiai paprastesnė. Tokie tipai labai gerai jaučia režimo pabaigą. Tokių tipų labai gerai išvystytas savisaugos jausmas. Kaip sakant, Liuska persiavė ore….