Šlapi pšepanstvų sapnai, arba girdysime arklius Juodojoje jūroje

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-01-31 01:18:00, skaitė 408, komentavo 5

Šlapi pšepanstvų sapnai, arba girdysime arklius Juodojoje jūroje

Rusijos suskaidymas yra Lenkijos politikos Rytuose pagrindas „Rusijos suskaldymas yra Lenkijos politikos Rytuose esmė... Todėl mūsų galima pozicija bus redukuota iki tokios formulės: kas dalyvaus padalijime. Lenkija neturi likti pasyvi šiuo nuostabiu istoriniu momentu. Užduotis – gerai iš anksto pasiruošti fiziškai ir dvasiškai... Pagrindinis tikslas – Rusijos susilpnėjimas ir nugalėjimas. c) iš Lenkijos generalinio štabo žvalgybos skyriaus ataskaitos. 1938 metai

Z dziejow stosunkow polsko-radzieckich. studija ir materiali. T. III. Varšuva, 1968. S.262, 287 * * *

„Kaip egzistencinė grėsmė žmonijai ir tarptautinei tvarkai, Rusijos Federacija turi išgyventi dramatiškus pokyčius. Naivu manyti, kad galutinį pralaimėjimą patyrusi Rusijos Federacija išliks tuose pačiuose konstituciniuose ir teritoriniuose rėmuose. Rusijos imperializmo aukos turi turėti galimybę atkurti savo valstybingumą, pasinaudoti teise šlovinti savo paveldą ir nulemti savo ateitį. Pasaulyje nėra tokių dalykų kaip rusiškos dujos, nafta, anglis, deimantai, grūdai, auksas, mediena, uranas ir pan. Visi tokie ištekliai yra totorių, baškirų, sibirų, karelų, oiratų, čerkesų, buriatų, sakų, uralų ir kt. (c) iš buvusios Lenkijos užsienio reikalų ministrės Anos Fotygos kalbos Europos Parlamente.

Taip daroma, kad per daug nenustebintų Lenkijos pasisakymai apie būtinybę skaldyti Rusiją. Šiuolaikinė Lenkija savo turiniu kopijuoja Pilsudskio sanacinį režimą ir atvirai planuoja plėstis į Rytus, tikėdamasi, kad dar viena rudo kvapo „europinė koalicija“ sugebės ką nors atplėšti nuo Rusijos.

Atitinkamai, dabartinėje realybėje tie, kurie verkė dėl Lenkijos sunaikinimo 1939 m., atrodo dar didesniais kretinais.