Dž.Soroso planai panaudoti Rytų Europos patriotinį potencialą, kad gintų Naująją pasaulio tvarką

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-02-01 22:03:00, skaitė 529, komentavo 4

Dž.Soroso planai panaudoti Rytų Europos patriotinį potencialą, kad gintų Naująją pasaulio tvarką

Kokią ateitį NATO mums numatė Dž.Sorošas dar 1993 ir kodėl? Ką reiškia JAV ginkluotės tiekimo dozavimas Ukrainai? Ar padidinta Vakarų karinė parama leis Ukrainai pravesti sėkmingą puolimą ateinantį pavasarį? Apie tai Komentaras TV laidoje kalbasi žurnalistė Giedrė Gorienė ir buvęs JAV Valstybės departamento ilgametis diplomatas Algis Avižienis.  

https://youtu.be/ciUo6GRoFcw 

Kadangi karas Ukrainoje tęsiasi, nėra abejonių, kad jo žmogiškoji kaina Ukrainai yra milžiniška, įskaitant, tikėtina, daugiau nei 100 000 karių, kurie žuvo per kovinius veiksmus, sausio 23-24 d.d. rašoma John Cody straipsnyje, paskelbtame portaluose Remix News ir Zerohedge, pavadintame

„George'as Sorosas straipsnyje "Naujoji pasaulio tvarka" ragino naudoti Rytų Europos kareivius, kad "sumažintų NATO šalių kareivių mirčių riziką.“

Čia rašoma:

Tačiau buvo vienas žmogus, kuris nuspėjo daug ką iš to, kas įvyko mūšyje Europos rytuose: George'as Sorosas.

Milijardierius oligarchas finansininkas, dažnai vaizduojamas kaip humanistas, 1993 m. savo veikale "Naujosios pasaulio tvarkos link: "Naujosios Europos naujosios ekonomikos pradžia: NATO ateitis" (The Future of NATO).

AVvXsEiMGvoliUX5-x5tN8r_do8wB_s4x9gP0iDGx4Cyb1tKdgth2Cwvjg33YD39M3Q3UhZr62Md7gDFBdy6Hvb3-V1SH4yNYR3_FPxi5Zd5rbBhkVJ0sgqEGLmawarhgazeJIkWikTHFAHuh6p6XQeDkeIXazubiwLBQYkGT6OrdK_fSqQJeBLxUqomvE_8=w496-h556

Straipsnyje Sorosas išdėstė, kaip Rytų europiečiai galėtų būti naudojami kaip "patrankų mėsa" būsimuose konfliktuose, siekiant sumažinti mirčių skaičių Vakarų šalyse, kurių, Soroso teigimu, Vakarai, priešingai nei Europos rytai, politiškai netoleruotų.

"Jungtinės Valstijos nebūtų raginamos veikti kaip pasaulio policininkas. Kai jos imtųsi veiksmų, jos veiktų kartu su kitais. Beje, Rytų Europos darbo jėgos ir NATO techninių galimybių derinys labai padidintų partnerystės karinį potencialą, nes sumažėtų NATO šalių kūno maišų rizika, kuri labiausiai riboja jų norą veikti. Tai reali alternatyva gresiančiai pasaulio netvarkai", - straipsnyje rašė G. Sorosas.

Sorosas pripažįsta, kad NATO šalys neturi apetito "kūnų maišams", tačiau jo teiginys netiesiogiai rodo, kad Rytų Europos šalys gali atlikti šį vaidmenį.

Atrodo, kad tai, ką aprašė Sorosas, vyksta būtent taip, kaip jis prognozavo dėl karo Ukrainoje. Aukštos klasės NATO ginklais ginkluoti Ukrainos kariai aktyviai priešinasi Rusijai, kuri, kaip Sorosas jau nuogąstavo, taps nacionalistine valstybe, besipriešinančia pasaulinei tvarkai, kurią jis propagavo 1993 m. Galingosios Vakarų šalys turi reikiamų ginklų, o Ukraina - darbo jėgos. Atsižvelgiant į tai, kad Sorosas jau prieš kelis dešimtmečius įžvelgė, ką ši simbiozė gali duoti mūšio lauke, tikėtina, kad tai sustiprins jo, kaip apskaičiuojančio - ir galbūt negailestingo - strateginio mąstytojo, reputaciją.

Kaip Sorosas ir numatė, Ukrainos visuomenė, atrodo, toleruoja didelį aukų skaičių dabartiniame konflikte su Rusija. Vietnamo kare per maždaug 10 metų JAV neteko 58 220 žmonių, tačiau karas sulaukė didelio Amerikos visuomenės pasipriešinimo. Nepaisant daug didesnio žuvusiųjų skaičiaus per daug trumpesnį laikotarpį, Ukrainos visuomenė mažai protestavo.

Protestų Ukrainoje trūkumą gali lemti ir tai, kad Ukrainoje sustabdyta didžioji dalis pilietinės visuomenės, uždraustos opozicinės partijos ir žiniasklaida ir net uždrausta Rusijos stačiatikių bažnyčia. Kitas svarbus veiksnys, lemiantis visuomenės požiūrį į konfliktą, yra tai, kad karas vyksta Ukrainos teritorijoje, o tai labai motyvuoja Ukrainos karius.

Žinoma, visi tie ukrainiečių kūnai Rusijai brangiai kainuoja - šalies kapinės taip pat pildosi taip pat sparčiai ar net dar sparčiau. Tikslūs abiejų pusių aukų skaičiai lieka neoficialūs ir greičiausiai netikslūs, tačiau karas brangiai kainuoja abiem tautoms.

Tame pačiame straipsnyje Sorosas ragino sukurti "naują pasaulio tvarką". Ši sąvoka dažnai išjuokiama establishmento žiniasklaidoje kaip sąmokslo teorija, tačiau Sorosas ją atvirai vartoja. Be to, straipsnyje naujoji pasaulio tvarka, kurią jis ragina kurti, yra nepaprastai globalistinė ir centralizuota. Kitaip tariant, būtent tokia naujoji pasaulio tvarka, apie kokią jau daugiau nei dešimtmetį perspėja jo kritikai, pavyzdžiui, Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas.

"Todėl vienintelis veiksmų pagrindas yra kolektyvinis saugumas. Būtent čia ir slypi problema. Žlugus sovietų imperijai, iškilo itin rimta kolektyvinio saugumo problema. Be naujos pasaulio tvarkos bus netvarka; tai aišku. Tačiau kas bus pasaulio policininkas? Tai klausimas, į kurį reikia atsakyti", - rašė Sorosas.

Straipsnyje Sorosas išdėstė kelias savo teorijas, kalbėdamas apie atviras ir uždaras visuomenes, taip pat apie "revoliucinių pokyčių teoriją", kurią, pasak jo, jis taip pat taikė finansų rinkoms. Milijardierius aprašo, kaip Sovietų Sąjungos iširimas sukėlė naujų pasaulinio saugumo iššūkių, bet kartu ir galimybių.

Pradinė misija buvo ginti laisvąjį pasaulį nuo sovietų imperijos. Ši misija paseno, tačiau žlugus sovietų imperijai atsirado saugumo vakuumas, kuris gali virsti "juodąja skyle". Tai kelia kitokią grėsmę nei sovietų imperija. Tiesioginės grėsmės iš šio regiono NATO šalims nėra; pavojus kyla regione, ir jis susijęs ne tik su santykiais tarp valstybių, bet ir su valstybių vidaus sąlygomis. Todėl, jei NATO apskritai turi kokią nors misiją, tai ji projektuoja savo galią ir įtaką regione, o misiją geriausia apibrėžti atviros ir uždaros visuomenės terminais.

Nacionalistiniais principais grindžiamos uždaros visuomenės kelia grėsmę saugumui, nes joms reikia priešo iš išorės arba iš vidaus. Tačiau šios grėsmės pobūdis labai skiriasi nuo tos, kuriai atremti buvo sukurta NATO, ir kovai su šia grėsme reikia visai kitokio požiūrio. Jis apima demokratinių valstybių ir atvirų visuomenių kūrimą ir jų įtvirtinimą struktūroje, kuri užkerta kelią tam tikram elgesiui.

Sorosas savo straipsnyje taip pat rašo, kad NATO skubėjo suteikti narystę Vidurio ir Rytų Europos šalims, kol "Rusija neatsigavo". Panašu, kad Sorosas mano, jog NATO aktyviai nusižengė Rusijai tuo metu, kai šalyje vis dar tvyrojo chaosas po komunizmo žlugimo.

"Vidurio Europos šalys veržiasi kuo greičiau tapti visateisėmis NATO narėmis, pageidautina - prieš Rusijai atsigaunant. Rusija tam prieštarauja ne dėl to, kad puoselėja kokius nors kėslus dėl savo buvusios imperijos, bet dėl to, kad nemato jokios naudos sutikdama. Jos nacionalinis pasididžiavimas buvo įžeistas, ir ji pavargo nuo nuolaidų be atitinkamos naudos", - rašo G. Sorosas.

Milijardierius aktyvistas straipsnyje taip pat pateikia keletą kitų pasiūlymų, įskaitant pasiūlymą Japonijai tapti NATO nare, o jo tikslas - sukurti "naują pasaulio tvarką".

"Japonijai turėtų būti pasiūlyta įstoti į NATO. Tada turėtume naujos pasaulio tvarkos architektūros pradžią. Ji būtų grindžiama Jungtinėmis Valstijomis kaip likusia supergalia ir atvira visuomene kaip organizuojančiu principu. Ją sudaro keletas aljansų, iš kurių svarbiausias yra NATO, o per NATO - Šiaurės pusrutulį apjuosianti Partnerystė taikos labui", - rašo jis.

Dar keli štrichai paryškinantys Dž.Soroso paskelbto plano realizavimo paveikslą.

https://youtu.be/h_-jVW7kR2Q