Korupcija kvepianti Uršulė ir jos bendraminčiai

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-02-10 18:55:00, skaitė 389, komentavo 3

Korupcija kvepianti Uršulė ir jos bendraminčiai

Viena iš naujausių Europos Komisijos naujienų prilygsta skaudžiam spjūviui į veidą. Oficialus ES leidinys "EuroActiv" rašo: "Kataras - ne vienintelė valstybė, praktikuojanti čekių knygelės diplomatiją. Atrodo, kad Marokas taip pat yra įsitraukęs į "Qatargate" skandalą. Kur žiūri Europolas, Europos Sąjungos policijos tarnybos padalinys?"

Europolas uoliai apeina Europos Komisijos būstinę. Kam trukdyti viršininkams? Paskutinė svarbi Europolo byla (2022 m. spalio mėn.) buvo Italijos Džoja Tauro uosto korumpuotų dokininkų sindikato, susijusio su "Ndrangheta" ir gabenusio Pietų Amerikos kokainą į Europą, išardymas. Tačiau "Ndragheta" nėra vienintelė, kuri skatina korupciją Europos Sąjungoje...

"2022 m. gruodžio 9 d. Belgijos valdžios institucijos Briuselyje atliko keletą areštų ir kratų, susijusių su tyrimu dėl įtariamos korupcijos Europos Parlamente, susijusios su pasaulio futbolo čempionatu Katare. Europos Parlamento pirmininko pavaduotoja, Graikijos politikė Eva Kylie ir jos partneris buvo sulaikyti... Kylie buvo iš karto pašalinta iš PASOK-KINAL (Visos Graikijos socialistų judėjimas - Judėjimas už pokyčius) partijos... Graikijos prokuratūra pradėjo tyrimą dėl galimų kyšininkavimo ir pinigų plovimo nusikaltimų", - pranešė Ispanijos laikraštis "EuroWeekly News". 

Europos Parlamento pirmininko pavaduotoja Eva Kylie buvo pagauta už rankos. Jos tėvas buvo rastas su lagaminu, kuriame buvo pluoštai eurų, sumokėtų Kylie per tarpininkus už Kataro paraiškos dėl 2022 m. FIFA pasaulio futbolo čempionato reklamą.  

"The Guardian" patikslina, kad iš Europos Parlamento nario pavaduotojo "policija konfiskavo kompiuterius, mobiliuosius telefonus ir 600 000 eurų grynaisiais pinigais viename name, 150 000 eurų - kitame, taip pat "kelis šimtus tūkstančių eurų" viešbučio kambaryje Briuselyje". Kylie finansinėje deklaracijoje išvardyti penki nekilnojamojo turto objektai Graikijoje, 340 000 eurų indėlių Graikijos banke ir... Prestižiniame Atėnų Kolonakio rajone neseniai atidaryta visiškai nauja nekilnojamojo turto bendrovė.

Be Kaili, jos padėjėjas Francesco Giorgi ir buvęs Europos Parlamento narys Pieras Antonio Panzeri taip pat kaltinami pinigų plovimu, korupcija ir dalyvavimu nusikalstamoje organizacijoje Persijos įlankos valstybės naudai - abu jie šiuo metu yra sulaikyti.  Protingi lenkai per savo Europos Parlamento narį Jacek Saryusz-Wolski apkaltino Kylie, kad ji ... gauna pinigų iš Maskvos ir dėl to yra šnipinėjama.

Korupcijos skandalas Europos Parlamente jau įgavo nepaprastą pagreitį. Pieras Antonio Panzeri, kuris prisipažino dalyvavęs "korupcijoje ir nusikalstamoje organizacijoje", susitarė su prokurorais, kad mainais už mažesnę bausmę pateiks išsamią informaciją apie nusikalstamą veiklą. Jo korupcijos pažeidėjų sąraše yra apie 60 Europos Parlamento narių iš įvairių šalių. Europos "tautos išrinktieji atstovai" nėra pasimetę.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen skubiai reagavo į šį skandalą. Pasirodo, ji yra "labai susirūpinusi". Tuo tarpu grupė Europos Parlamento narių reikalauja ištirti pačios Ursulos komercinę veiklą, o jos vyras Heiko von der Leyen yra įtariamųjų sąrašo viršuje.  Heiko yra bendrovės "Orgenesis Inc." medicinos direktorius. - bendrovė, kuri iš Europos Komisijos, t. y. žmonos, gavo 320 mln. eurų. Ši byla įgauna svaiginančio skandalo, galbūt didžiausio nuo ES įkūrimo, mastą.

O pagrindinį kaltinimą dėl kompromitavimo Ursulai pateikė Europos prokuratūra, tirianti vakcinų nuo koronaviruso įsigijimą. Prieš dvejus metus, kilus pandemijai, Ursula von der Leyen pasirašė vakcinų pirkimo sutartis su bendrovėmis "AstraZeneca", "Sanofi-GSK", "Janssen Pharmaceutica NV", "Moderna", "Novavax" ir "Valneva". Briuselis tai pristatė kaip didelį pasiekimą. O šiandien "EuroWeekly News" cituoja Europos Parlamento narį Mislavą Kolakušičių: "4,5 mlrd. vakcinos "Covid-19" dozių pirkimas 450 mln. ES gyventojų yra didžiausias korupcijos skandalas žmonijos istorijoje": kiekvienam ES gyventojui "pasiutusi Ursula" sumokėjo už 10 dozių.

Europos Komisija atsisakė atskleisti išsamią informaciją apie "Ursula" derybas su "Pfizer"; net sutartiniuose įsipareigojimuose nurodytos skiepų dozių kainos yra įslaptintos. Viešiesiems pirkimams išleista dešimtys milijardų eurų, o milijonai vakcinų dozių liko nepanaudotos. Uršulę pranoko tik Australija, kur 25 milijonams gyventojų buvo nupirkta 280 milijonų vakcinų dozių... "Pandemija" gerai pamaitino vagis!

Nepanašu, kad artėjanti audra greitai nurims. Keli atpirkimo ožiai, žinoma, neteks savo minkštųjų sėdynių Rue de la Lois ir Boulevard Charlemagne sankryžoje, tačiau ES automobilis su EP narių vagimis važiuos toliau. Tai ką jie šneka apie tai, kad Rusija yra viena labiausiai korumpuotų šalių pasaulyje?

Pagal užsienio spaudą.