Tai atsitiko ne Vašingtone (ko nepasako LT žiniasklaida apie ekologinę katastrofą)

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/tai-atsit... 2023-02-20 02:21:00, skaitė 471, komentavo 1

Tai atsitiko ne Vašingtone (ko nepasako LT žiniasklaida apie ekologinę katastrofą)

Jungtinėse Valstijose, Ohajo valstijoje įvyko ekologinė katastrofa – dėl traukinio avarijos į dirvožemį, orą ir vandenį pateko nuodingų cheminių medžiagų.

Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės vadovaujamas, iš mokesčių mokėtojų pinigų išlaikomas valstybinis transliuotojas skelbia, kad „JAV pareigūnai ketvirtadienį stengėsi raminti visuomenę“.

Informuojama, kad „vinilchlorido, bespalvių kancerogeninių dujų, ir vandenilio chlorido pėdsakų neaptikta“.

Vanduo iš šulinių, upelių ir miesto vandentiekio tiriamas, „kad užtikrintume šių bendruomenių apsaugą“, cituojamas Aplinkos apsaugos agentūros (EPA) administratorius Michaelas Reganas.

Valstybinis transliuotojas skelbia, kad „Norfolk Southern“ prekiniam traukiniui nuriedėjus nuo bėgių kilo didžiulis gaisras“.

„Šimtams evakuotų gyventojų buvo leista grįžti namo, tačiau daugelis jų reiškė susirūpinimą dėl sveikatos problemų. Kai kurie iš jų pranešė apie galvos skausmus ir baiminosi, kad po kelerių metų galėtų susirgti vėžiu“, - rašoma publikacijoje „Po traukinio avarijos Ohajo valstijos gyventojai baiminasi chemikalų taršos, pareigūnai ramina“.

Atskleidžiama, jog „Ohajo gamtos išteklių departamentas pranešė, kad 12 kilometrų atkarpoje netoliese esančiuose upeliuose išgaišo apie 3 500 žuvų“.

„Valdžios institucijų teigimu, tyrimai rodo, jog oras yra saugus, savivaldos vandens sistemoje teršalų neaptikta. Tačiau, pasak pareigūnų, tie, kas naudojasi vandeniu iš privačių šulinių, turėtų ir toliau pirkti vandenį buteliuose, kol šuliniai bus ištirti“, - rašoma biudžeto pinigais išlaikomo transliuotojo straipsnyje.

Vienas gyventojas vietos televizijos stočiai WKYC sakė, kad žmonės yra „įtarūs, paranojiški ir susirūpinę“.

Ekspertai.eu kviečia susipažinti, ką apie šią itin didelę katastrofą kalba patys amerikiečiai, t.y. ko nepasako LT žiniasklaida:

PAPILDYTA