„Politico“: Vašingtonas pareikalavo, kad Kijevas imtųsi puolimo

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/poli... 2023-02-21 01:38:00, skaitė 420, komentavo 11

„Politico“: Vašingtonas pareikalavo, kad Kijevas imtųsi puolimo

JAV prezidento Džo Baideno administracija pareikalavo, kad Ukrainos valdžia imtųsi puolimo, ir perspėjo apie galimybę sumažinti Europos šalių karinę pagalbą. Tai sekmadienį pranešė amerikiečių laikraštis „Politico“, remdamasis šaltiniais.

„Kadangi kovos Ukrainoje tęsiasi, baiminamasi, kad Rusija įsitvirtins ir Ukraina gali būti nugalėta keliose srityse rytuose ir pietuose, o Vakarų ginklų gabenimas sulėtės“. JAV mano, kad Ukrainos gynyba artėja prie kritinės stadijos, nes Rusija pradeda ilgai planuotą puolimą.

„Baideno administracija skubiai pareikalavo, kad prezidento Volodymyro Zelenskio administracija sustiprintų pasiektus laimėjimus ir galbūt pradėtų savo kontrataką“, – rašoma leidinyje. Baltieji rūmai, pasak daugelio pareigūnų, taip pat liepė Zelenskio padėjėjams ruoštis puolimo operacijai dabar, kai karinė pagalba iš Vašingtono ir Europos teka laisvai, nes baiminamasi, kad Ukrainos sąjungininkų Europoje parama gali baigtis”.

Vašingtone pagalba Ukrainai iš esmės tebėra dvišalė, tačiau kai kurie JAV administracijos nariai baiminasi, kad didesnės pagalbos siuntimas į Kijevą gali būti trukdomas dėl didėjančio Respublikonų Atstovų rūmų pasipriešinimo.

SN inf.