Algimantas Rusteika: Kodėl einu?

Autorius: Algimantas Rusteika Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2023-02-21 01:22:00, skaitė 359, komentavo 2

Algimantas Rusteika: Kodėl einu?

Pilnos pašto dėžutės laikraštėlių ir bukletukų, kaip viskas bus gerai ir dar geriau padaryta! Pilnos pakelės gražių ponų ir ponių, visi gražiai pagražinti ir superfotošopintai šypsosi. Pilnas feisbukas įvairiausiomis pozomis stovinčių, gražių kandidatų, įrėmintų gražiomis maketuotojų vinjetėmis. Šimonytė su Juozapaičiu Kaune - gigantiški, iki padebesių, vos ne ant kas trečio namo.

Viską suprantu, rinkiminė reklama visiškai analogiška komercinei prekių reklamai, prekė turi būti gražiai įpakuota ir žinoma, nes jei ji nežinoma - jos rinkoje tiesiog nėra ir niekas nepirks. Bet vis tiek kaip atstumia ta savigyra, tie švarkai su šlypsais, tos teisuolių pozos! Nors žinau, kad kitaip negali būti, toks čia žaidimas.

Žodžiu, Lietuvoj net pavasariškas vėjas kvepia didžiųjų partijų biudžetiniais pinigais ir valdžios troškiniais. Savivaldybių lygos superfinalas prasidėjo. Pavargot? Ir aš pavargau, bet jums lengviau, nes nereikia tame dalyvauti.

Tuos, kurie galvojat, kad galima valstybę pakeisti piktai ir saugiai parašinėjant feisbuke ar maidanais, kuriais Lietuvoje net nekvepia, kokiomis nors vaikiškomis "nepaklusnumo akcijomis", siunčiu į Vasaros gatvę gydytis elektra. Kaip ir amžinai teisius sofų "kovotojus" ar raginančius "nebalsuoti", kurių agitacijai karštai, su ovacijomis, atsistojusi ploja visa liberalkonservatorių ponija - jų ištikimieji rinkėjai jums neatėjus ir vėl nubalsuos kaip reikia.

Kodėl einu? Todėl, kad prasidedantis rinkimų - nuo savivaldybių tarybų ir merų iki Prezidento ir Seimo - ciklas yra bene paskutinis, per kurį galime pradėti procesus, kurie sugrąžintų valstybę žmonėms. Jei neišnaudosime Lietuvai vėl lėtai atsiveriančio galimybių lango, jis užsivers ilgam. Šalies atgimimą galima ir reikia pradėti nuo apačios, nuo savivaldos.
Būtent čia atsiranda valdančiųjų įtaka. Čia antivalstybinės sistemos šaknys, čiulpiančios visuomenės syvus, kurias reikia nukapoti. Čia viešpatauja vietiniai kunigaikščiai, per savo vasalus užgrobę visas savivaldos sritis, visas savivaldybės įmones ir finansinius srautus, be kurių palaiminimo žmogus net darbo negaus.

Išardyti šiuos tinklus - toks šių savivaldos rinkimų realiai pasiekiamas tikslas ir pirmas žingsnis valstybei atgauti. Pašalinti valdančiųjų įtaką ir oligarchus vietose, kad per Seimo ir Prezidento rinkimus pakilusi Tauta baigtų juos iššluoti lauk. Kiekvienoje savivaldybėje situacija, jėgų pasiskirstymas ir žmonių resursai yra skirtingi, todėl vieno recepto visai Lietuvai nėra. 

Tačiau yra vienas universalus principas ir vienintelis rezultatyvus veikimo būdas - kuo labiau suvienyti visas opozicines jėgas, visus visuomenės judėjimus ir pilietines organizacijas, užmirštant tarpusavio nesutarimus, padarytas klaidas ir nebesipriešinant tarpusavyje dėl neesminių dalykų, susitelkiant pagrindiniam ir visiems bendram tikslui.

Kaunas - Lietuvos širdis. Čia tą darbą pradėjome ir sutelkėme bene didžiausią Lietuvoje savivaldos koaliciją. Jungtis kvietėme visus, bet ne visiems pakako atsakomybės ir supratimo, ne vienu atveju nugalėjo senas, į pražūtį vedantis lietuviškas pasipūtimas ir sektantiški įsitikinimai, kad "mes vieni nugalėsim slibiną". Nevardinsiu jų, nes daliai jų jau dabar skauda - nesugebėjo net parašų surinkti ir iškrito iš rinkimų.

Nebuvo lengva sujungti daugelio organizacijų, partijų, judėjimų žmones. Buvo ir yra nesutarimų, ginčų ir nesusipratimų. Bet tai vienintelis kelias, kuris veda į tikslą. Koalicija STIPRI ŠEIMA - STIPRUS KAUNAS yra ne tik galimybė kauniečiams kurti atvirą visuomenei savivaldą, demokratišką, bendruomenių bendrystės, prigimtines šeimas ir tradicines Tautos vertybes ginantį mūsų miestą.

Tai pirmas žingsnis į visos šalies atsinaujinimą ir pavyzdys kitiems miestams. Artimiausiu metu pristatysiu mūsų komandą, programą ir daugiau naudosiu šią paskyrą tam tikslui. Žinau, kad ne visiems patiks, kad susilauksiu daug užsipuolimų, pavydo ir trolinimo iš "konkurentų". Toks yra tikrumo ir realaus veikimo kelias ir jo kaina. Protingi supras.

______________________
Politinė reklama?