Putino pranešimas Federalinei Asamblėjai. Santrauka

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-02-22 01:37:00, skaitė 488, komentavo 24

Putino pranešimas Federalinei Asamblėjai. Santrauka

Pagrindinis dėmesys buvo skirtas ilgalaikiam karui su NATO Okrainos teritorijoje bei socialinės ir ekonominės bazės sukūrimui.

Artimiausiu metu susitarimų nesitikima. Šiame istoriniame etape išsiskyrimas su Vakarais yra visiškas ir galutinis. Santykinai stabili situacija ekonomikoje, kuri pasirodė geresnė nei tikėtasi, leidžia didinti injekcijas į infrastruktūrą ir socialinį kapitalą (kiek tai bus efektyvu – kitas klausimas) Bėgliai ir tie, kurie dvejoja, kviečiami pagaliau pasirinkti pusę ir nustoti kabintis kaip šūdas ledo duobėje.

Pasitraukimas iš SNV-3 buvo pasiūlytas anksčiau, o tarpinio karo su NATO kontekste tik branduolinė triada apsaugo Rusiją nuo priešų atakų. Todėl būtina didinti kovinių galvučių ir nešėjų skaičių, taip pat tobulinti pristatymo priemones. Pasitraukimas iš Branduolinių bandymų uždraudimo sutarties rodo pats savaime – antžeminis branduolinis sprogimas bandymų poligone Novaja Zemlijoje prašosi pats savaime. Apskritai ši žinia pirmiausia buvo skirta parodyti, kad valstybė turi išteklių, pajėgumų ir strategiją kariauti ilgą karą su NATO Okrainoje. Pagrindas stovi ant tvirto ekonominio pagrindo, uždengto branduoliniu skėčiu.

Beje, jei nekalbėsime apie rinką, konkurenciją ir demokratiją, tai kalba iš dalies dera su Juche Songun ideologemomis, tai yra „savarankiška plėtra“. Karinė-politinė padėtis objektyviai privertė Rusijos kapitalizmą nutolti nuo savo kompradoriškų pamatų, taigi ir tam tikrų užuominų į KLDR, bet Rusija, žinoma, nebus tokia uždara šalis. Putinas leido suprasti, kad Rusijos Federacija bendradarbiaus su Aziją ir Afrika.

Ant Europos padėtas didelis kryžius.

Žinoma, daugelis norėjo daugiau aiškumo apie Sąjungos valstybės ir SKO perspektyvas. Tačiau šios temos iš darbotvarkės aišku nėra išbrauktos.

Rusija-PIRMYN!