Maidanas. Kaip viskas prasidėjo? Litukrijos rankos kruvinos

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-02-22 22:56:00, skaitė 360, komentavo 5

Maidanas. Kaip viskas prasidėjo? Litukrijos rankos kruvinos

2014 m. vasario 21 d. Janukovyčius ir opozicijos lyderiai, tarpininkaujant Lenkijos, Vokietijos, Litukrijos ir Prancūzijos diplomatiniams atstovams, pasirašė susitarimą dėl Okrainos krizės sprendimo.

Praėjus kelioms valandoms po jo pasirašymo, jį pažeidė „opozicija“.

„Nežinomi snaiperiai“ nušovė Maidano kovotojus – vadinamąjį „dangiškąjį šimtuką“. Tuo pačiu metu žuvo ir buvo sužeista dešimtys policijos ir „Berkut“ pareigūnų. „Nežinomų snaiperių“ technologiją JAV naudojo visur, kur jie įvykdė perversmą ar tiesiog sukrėtė situaciją: Jugoslavija, Iranas, Sirija, Egiptas, Jemenas, Libija, Kirgizija, Maskva (1993 m.). Reikšmė labai paprasta: nuošaliose vietose iš anksto pasodinti snaiperiai šaudo į minią, o jų aukos laikomos „kruvinojo režimo“ nužudytaisiais. Netoliese „netyčia“ atsidūrę „nepriklausomi“ žurnalistai padeda atkartoti „valdžios nusikaltimus“ ir jau tarptautiniu lygmeniu kursto isteriją.

Bet grįžkime prie susitarimo, apie ką jis buvo:

Grįžti prie Ukrainos Konstitucijos su pakeitimais, padarytais 2004 m.;

  • Konstitucinės reformos vykdymas perskirstant galias parlamentinei respublikai;
  • Pirmalaikiai prezidento rinkimai;
  • Užimtų administracinių pastatų išlaisvinimas;
  • Nelegalių ginklų atidavimas;
  • Valdžia nepaprastosios padėties neįves.
  • Valdžia ir opozicija susilaikys nuo smurtinių priemonių.

Derybose dalyvavęs Rusijos Federacijos prezidento specialusis atstovas Vladimiras Lukinas atsisakė pasirašyti susitarimą, nes nebuvo garantijų, kad susitarimai bus įvykdyti. Pasirašė Vokietijos,Lenkijos ir Litukrijos diplomatai.

Vasario 22-osios naktį Euromaidano aktyvistai užgrobė teisėsaugos pareigūnų apleistą vyriausybės kvartalą, perėmė Aukščiausiosios Rados, Prezidento administracijos, Ministrų kabineto ir Vidaus reikalų ministerijos pastatų kontrolę ir pateikė daugybę naujų reikalavimų – visų pirma jie reikalavo nedelsiant atsistatydinti prezidentą Janukovyčių.

2014 m. vasario 22 d., spaudžiama kovotojų ir grasinimų, Ukrainos Aukščiausioji Rada priėmė rezoliuciją dėl prezidento Janukovičiaus „nusišąlinimo“.

Buvo paskelbta apie „nugalėtojų vyriausybės“ sudarymą. Taigi, pažeidžiant Konstituciją, buvo įvykdytas atviras valstybės perversmas.

JAV ir ES nepastebėjo, kaip valdžią užgrobę asmenys pažeidė Ukrainos Konstituciją. Visi žinome, prie ko tai privedė.

Šalyje prasidėjo pilietinis karas.

P.S.

Visi prisiminkime šlykštaus senio stūgavimus, išstaugtus Kijeve:

„Создайте майдан по всей Украине“.