Mankurtas Valdas Bekunskas išžagino Katedros aikštę

Autorius: Goda Juocevičiūtė Šaltinis: https://www.facebook.com/goda.... 2023-03-01 00:21:00, skaitė 468, komentavo 6

Mankurtas Valdas Bekunskas išžagino Katedros aikštę

Žinot, buvo metas gūdžiu sovietmečiu, kai barokinį Katedros vidų siekta paversti, kalbant ūkiškai, mašinų autoservisu ir tik šiaip ne taip buvo nusiderėta dėl nacionalinės galerijos.

Negana to, kad šiomis dienomis į Katedros aikštę atrioglintas kažkoks tankas, tai dar kaip priedas ir šiukšlių konteineris pastatytas. Kaip elegantiška ir sofistikuota, ypač - pagrindinio sakralaus objekto - Katedros - fone. Tai ko savivaldybė stabdo, ko kuklinasi ir iškart Kariotiškių sąvartyno čia neperkelia, pavyzdžiui, su kilnia mintimi, kad taip vaizduojame, kaip laidojame Rusijos agresiją arba propagandą? O nuo stogo tada nešti šventųjų skulptūras ir vietoj jų kokį gal karinio lėktuvo muliažą užgriozdint? Ko ne?

Na, jei rimtai, nejaugi mokesčių mokėtojų išlaikomi valdininkėliai ir ministrai negali sugalvoti įdomesnių, vaizdingesnių, skoningesnių simbolių paminėti savo karo metinėms ir išreikšti nepasitenkinimą Rusijos invazija į Ukrainą? Jūs gal kokį Gandį pastudijuokite ar ką... Ar vis dėlto vaizduotė netraukia toliau sovietinio militaristinio mentaliteto?

Klausimas Valdui Benkunskui, Vilniaus vicemerui ir TS-LKD kandidatui į Vilniaus mero postą!