Floridos gubernatorius DeSantis trukdo "Disney World" mikimauzams tvirkinti vaikus

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-03-03 18:51:00, skaitė 544, komentavo 1

Floridos gubernatorius DeSantis trukdo

Floridos gubernatorius DeSantis (žiūr.nuotrauką), jau kurį laiką reiškė nepasitenkinimą “"Walt Disney World" korporacija, kuri atvirai vykdo agresyvią LGBT propagandą ir tai kėlė rinkėjų protestus.

DeSantis sakė, kad "Disney" "peržengė ribą", nes nepritarė švietimo įstatymo projektui, kuriuo ribojamos diskusijos klasėse apie lytinę tapatybę ir seksualinę orientaciją.

AVvXsEg3BOPArwN_1K7sWSGkmec_J2vYAGVpTuw8vXp7OM4PNVCA1BjkaFfKyHBO1aWRfxZS9TjCdpimx3_-YrNadFomaxFwpKy2rHOEOiBo3qAdJEaQJ9FrWE9yuuqTwmZpTxaM8Oc0ZkJdzSSPoGDkPD7yGs_OrgFV0t3VI-7cZWeom5PJuNzTRcViq12rIA=w516-h343

Pernai kovą tuometinis "Disney" vyriausiasis vykdomasis direktorius Bobas Chapekas viešai išreiškė nusivylimą dėl valstijos įstatymo projekto, kuriuo ribojamos LGBTQ diskusijos mokyklose, ir teigė, kad jis paskambino DeSantisui ir išreiškė susirūpinimą dėl to, kad teisės aktas taps įstatymu.

DeSantisas, kuris kovoja su tuo, ką vadina "prabudusia indoktrinacija", sakė, kad bendrovė "peržengė ribą", kai Disnėjaus generalinis direktorius Bobas Čapekas pareiškė, kad palaikys Floridos Tėvų teisių į švietimą įstatymo, kurį kritikai vadina įstatymu "Nesakyk, kad gėjus", panaikinimą. Po mėnesio B. DeSantis pristatė teisės aktą dėl "Disney" specialaus mokestinio statuso atšaukimo.

Vasario 27 d. Floridos gubernatorius Ronas DeSantis pasirašė įstatymo projektą, kuriuo perimama specialiųjų mokesčių apygardos, esančios aplink "Walt Disney World", kontrolė, kuri pusę amžiaus leido bendrovei "Walt Disney Co" (DIS.N) veikti labai savarankiškai.

R. DeSantis teigia, kad specialioji "Disney World" supanti zona leido parkui nesąžiningai apeiti vietos taisykles ir statybos taisykles."Korporacijų karalystei pagaliau ateina galas", - sakė DeSantisas per spaudos konferenciją, kurioje pirmadienį paskelbė apie šį žingsnį. "Mieste yra naujas šerifas, ir atskaitomybė taps kasdienybe". Įstatymo projekto esmė - paskirti penkių asmenų valstybinę valdybą, kuri prižiūrėtų savivaldybių paslaugas, pavyzdžiui, priešgaisrinę apsaugą ir kelių, kuriuose veikia "Disney World", priežiūrą. Naujai paskirta valdyba turės galimybę surinkti pajamų paslaugoms finansuoti ir "Disney" skoloms padengti. Ankstesnis DeSantiso pažadas atimti iš "Disney" specialų mokestinį statusą sukėlė nuogąstavimų, kad vietos mokesčių mokėtojai bus palikti ant kabliuko, o tai, savo ruožtu, sukels didelį vietos mokesčių tarifų šuolį. DeSantis pirmadienį pabrėžė, kad pagal naująją struktūrą "Disney" vis tiek bus atsakinga už savo savivaldybių skolas, o vietos valdžios institucijos nedidins mokesčių.

Gubernatorius teigė, kad tarp penkių valdybos narių yra žmonių, kurie "labai nori, kad "Disney" būtų toks, kokį jį įsivaizdavo Voltas", taip leisdamas suprasti, kad "Disney" vertybėms nebus daromas neigiamas poveikis.

AVvXsEjGOrPE4uU3TNsESZlrGJTwqwxo_XHLayz8BHtjrWwKz8xuQdpBUksTvG-nGRZRkBVgQRXN_c8mRixTLkQ33im4PNx_RKtxHpzjawtLHrkdKOhLlu9VYoevPmQy9A3yOOrkbkwMKCscUUhAulSeagc_shB7dAZKcpIvfACIsKY-aE3XlaEDjnFFOTRTbw=w542-h361

Spaudos medžiagoje, išleistoje kartu su įstatymo projekto pasirašymu, DeSantiso biuras teigė, kad įstatymo projektas taip pat panaikins kai kurias kitas specialias Disney privilegijas, pavyzdžiui, atleidimą nuo valstijos reguliavimo patikrinimų.