Fiokla Kiure: Kas apgins ukrainietes feministes nuo progresyvių Vilniaus bestuburių?

Autorius: Vilma Fiokla Kiure Šaltinis: https://www.facebook.com/fiokl... 2023-03-10 02:32:00, skaitė 315, komentavo 6

Fiokla Kiure: Kas apgins ukrainietes feministes nuo progresyvių Vilniaus bestuburių?

Parašysiu, nes kažkas turi tai padaryti. Ir tai darau ne dėl savo nuoskaudų, o dėl ukrainiečių. Vakar, kovo 8-osios proga, Kudirkos aikštėje vyko feministinis performansas. Idėja puiki, viskas labai gražu, išskyrus niūrų epizodą su ukrainietėmis. Maniau, kad mūsuose tokio jautrumo trūkumo nepasitaikys, nes mes geriau suprantame, kas vyksta Ukrainoje. Bet ne, pasirodo, tas vakarietiškas infantilumas lenda ir pas mus. Man sunku suskaičiuoti, kiek sykių skaičiau bei girdėjau ukrainiečių prašymus, pareiškimus, manifestus ir net maldavimus – nebrukti jiems mesianistiško „dialogo“ formato ir nesodinti, nestatyti, neeksponuoti jų drauge su rusais.

Ir daugybę sykių mačiau, kaip vakariečiai nueina lengviausiu keliu ir pasirenka rusus, nes ukrainiečiai „kažkokie įsižeidę", nepatogūs ir apskritai, mažiau žinomi. Kad ir už Mariją Aliochiną iš Pussy Riot. Tai vakar tas ir nutiko. Ukrainietės, turėję dalyvauti performanse, sužinojo, kad ten bus rusė, atsisakė, nes ukrainiečiai visada (jei jie ne vatiniai) atsisako. O mūsiškės ką? Ima rusę... ir dar TV eteryje užstumia, kad ukrainietės „per daug pyksta"... Na nežinau, kur tai nuves, bet tikrai ne į solidarumo ir empatijos kupiną visuomenę.

Nuotraukoje (paimta iš Lrytas) merginos (ukrainietė ir baltarusė) protestuoja prieš rusų feministes. Ir gaunasi, kad tuo pačiu ir prieš mūsiškes bendrame performanse.