FIOKLA KIURE: moterims „netinka" keiktis? AŠ visą gyvenimą tokius siunčiu nachuj!

Autorius: Vilma Fiokla Kiure Šaltinis: https://www.facebook.com/fiokl... 2023-03-18 02:44:00, skaitė 466, komentavo 17

FIOKLA KIURE: moterims „netinka

Prisižadėjau sau nebekomentuoti Olego performanso, bet žiū, feisbukas trečią dieną nerimsta ir žmonės teberypauja dėl keisksmažodžių ir kad „jiems nebuvo juokinga“.

Pirmiausiai, keiksmažodžiai, anot kultinio ukrainiečių rašytojo, Lesio Poderv'ianskio, yra ne rusų. Visą matą jie pasivogė iš kitų kultūrų. Lesis vis kartoja, kad „šito jūs iš mūsų (ukrainiečių) neatimsit!".

Antra, jei žmogus keikiasi, vadinasi jam to reikia, tai jo tapatybės dalis ir čia ne aplinkinių reikalas. Man visą gyvenimą prikaišioja, kad moterims „netinka" keiktis. Ir aš visą gyvenimą tokius siunčiu nachuj. Kimšti žmogų į rėmus, pisti jam protą ir moralizuoti, štai kas yra žema ir nepriimtina. Juolab, kad įrodyta, jog keikiantis nuleidžiamas garas ir labai sveika žmogaus psichikai.

Trečia, Seime vyko ne prajuokinimui skirtas standup pasirodymas, o aktyvistinis performansas, akcionizmas. Tokios akcijos skirtos šokiruoti visuomenę, sukelti skandalą ir taip atkreipti dėmesį į problemą. Tokia protesto priemonė naudojama, kai persvara tarp problemos akcentuojančių aktyvistų ir kritikuojamo objekto yra labai didelė. Akcionizmas, situacionizmas gyvuoja jau koks 50 metų, prirašyta kalnai knygų, o mūsuose žmonės kaip kokie provincialai piktinasi elementaria, demokratijai būdinga protesto forma. Ir šitoje vietoje man labai liūdna, nes vėl ir vėl tenka pripažinti, kad protesto kultūra mūsuose nėra palaikoma. O užvis blogiausiai, kad tokių akcijų mažėja.

Tikiuosi, Olegas, nepaleis bybio iš rankų ir mes pamatysim dar ką įdomaus.