Lietuvos policija nemano jog Oleg Šurajev savo elgesiu pažemino valstybės politiko garbę ir orumą

Autorius: Mozeris Alvis Šaltinis: https://www.facebook.com/Mozer... 2023-03-18 17:38:00, skaitė 2483, komentavo 14

Lietuvos policija nemano jog Oleg Šurajev savo elgesiu pažemino valstybės politiko garbę ir orumą

Neįgali Lietuvos policija pradėjo administracinę teiseną dėl LR Seimo rūmuose neįgalaus asmens Oleg Šurajev padarytos veikos.

Kokia yra pastarojo asmens neįgalumo priežastis, klausimų, turbūt, niekam nekyla. Bet, kodėl šiuo atveju neįgalia laikau Lietuvos policiją? Paaiškinu.

Lietuvos policija administracinę teiseną dėl Oleg Šurajev veikos pradėjo pagal Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 481 straipsnį "Nedidelis viešosios tvarkos pažeidimas", už kurį numatyta administracinė atsakomybė - bauda nuo 30 iki 140 eurų. Kita vertus ANK taip pat yra toks 507 straipsnis, kuris suteikia pagrindą patraukti asmenį administracinėn atsakomybėn už valstybės politiko, valstybės pareigūno, valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens garbės ir orumo pažeminimą, kuris (pažeminimas) yra reiškiamas raštu, žodžiu, gestais, įžeidžiančiu, įžūliu, provokuojančiu ar kitokiu elgesiu. Pažymėtina, kad ir administracinė atsakomybė už šį pažeidimą yra šiek tiek didesnė - bauda nuo 50 iki 300 eurų.

Tačiau ne baudos dydis šiuo atveju yra svarbiausia... Mano subjektyviu (tačiau praktine patirtimi pagrįstu) vertinimu, aplinkybė, kad Lietuvos policija administracinę teiseną pradėjo būtent pagal ANK 481, o ne pagal ANK 507 straipsnį, numatantį atsakomybę už valstybės politiko garbės ir orumo pažeminimą, suteikia pagrindą manyti, kad:

1) arba Lietuvos policija nemano, jog Oleg Šurajev savo elgesiu pažemino valstybės politiko garbę ir orumą;

2) arba (o tai yra dar blogiau) Lietuvos policija mano, kad valstybės politikais yra tik kai kurie, "išrinktųjų kastai" priklausantys, Seimo nariai, o visi kiti Seimo nariai - tik eiliniai "vatinukai", kurie nenusipelno būti vadinami valstybės politikais.