Prieš 9 metus Krymas tapo Rusijos dalimi!

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-03-18 21:45:00, skaitė 320, komentavo 4

Prieš 9 metus Krymas tapo Rusijos dalimi!

Laikas bėga. Labai greitai bėga. Atrodo tai buvo taip neseniai, bet jau pranėgo devyni metai.

2014 m. kovo 18 d. įvyko svarbus įvykis. Maskvos didžiųjų Kremliaus rūmų Georgievskio salėje Rusijos ir Krymo Respublikos vadovai užfiksavo Krymo Respublikos ir Sevastopolio miesto įstojimą į Rusijos Federaciją.

Atitinkamą dokumentą pasirašė Rusijos prezidentas Vladimiras Vladimirovičius Putinas, Krymo Respublikos Valstybės tarybos pirmininkas Vladimiras Konstantinovas, Krymo Respublikos Ministrų Tarybos pirmininkas Sergejus Aksionovas ir Sevastopolio liaudies meras Aleksejus Čalis.

Šis įvykis buvo laisvo, savanoriško ir praktiškai vienbalsio Krymo tautų valios išreiškimo viso Krymo referendume dėl Respublikos statuso rezultatas.

2014 m. kovo 16 d. Krymo autonominėje Respublikoje ir Sevastopolio mieste buvo balsuojama: už prisijungimą prie Rusijos balsavo 96,77% prie rinkimų urnų atėjusių Krymo gyventojų.

Taigi kovo 18-oji Rusijos Federacijoje tapo švente – Krymo susijungimo su Rusija diena.

Sveikinu visus su šia reikšminga data. Ir linkiu ir toliau neužmigti ant laurų, netikėti tuščiais „partnerių“ pažadais, bandant pasiekti įsivaizduojamą kompromisą (dėl kurio kilo didelis karas Donbase ir priverstinis SKO startas) ir būti įsitikinus savo teisumu.

Krymas – tik didelio, daug pastangų reikalaujančio, bet būtino istorinio laikotarpio pradžia.

Pergalė bus mūsų!

Su švente!