Sugrota kaip pagal natas. Persų įlankos šalys atima iš vakaroidų resursus ir strategines kompanijas

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-03-30 05:17:00, skaitė 712, komentavo 20

Sugrota kaip pagal natas. Persų įlankos šalys atima iš vakaroidų resursus ir strategines kompanijas

Vakaroidai nepakankamai įvertino Artimųjų Rytų faktorių ir ryšius, kuriuos  Vladimiras Vladimirovičius Putinas kūrė ir vystė  metų metais. Ir, beje, jis yra vienintelis valdovas, kuris su tuo susidorojo per daugybę šimtmečių trunkančią Rusijos istoriją. 

Jankiai tikėjosi vėl panaudoti Artimuosius Rytus prieš Rusiją, ir būtent Persų įlankos šalis, kad užtvindyti pasaulines rinkas pigia nafta ir tuo padaryti žalą Rusijos biudžetui (pagal praėjusio amžiaus 80-tųjų metų analogiją). Tačiau jie pražiopsojo momentą, kada regionas pradėjo vykdyti savarankišką nepriklausomą politiką. Be to, "įlankiečiai" (gyvenantys apie Persų įlanką) ne šiaip tik naftą užspaudė, bet ir pradėjo masiškai supirkinėti vakaroidų kompanijas, atimdami iš jų turtą.

Tik pažiūrėkite, kaip virtuoziškai jie dirba.

Viešų kompanijų kapitalizacija paėmus visame pasaulyje yra apie 102 trilijonus dolerių. Per pastaruosius 20 metų vakaroidinių šalių dalis sumažėjo nuo 96% (2000 metais) iki 72% (dabar). Dabar 28% arba 28,3 trilijonų dolerių priklauso BRICS šalims ir tiems, kas nori prisijungti prie BRICS. Iš šių 28 trilijonų 2,63 trilijono priklauso vien tik Saudo Arabijai.

FL_a_dwAUxNMwkqKLH7fk3wTpPozeKQBSsKtpk65Ex2Umz00XjTdVj1vigbNZwvxmbYSHR4NX8RL8bmf5igunEK25HVpO3lGsFcxH6hCmjdtxePAdy7f46y2M5znPKwTxNak7awQt8pQgqcdNDMZ9tE

Paveikslėlyje: Valstybinių nacionalinių emitentų kapitalizacija (be GDR/ADR) milijardais USD 2023 m. kovo 28 d.

5 Persų įlankos šalims tenka 4 trilijonai viso pasaulio įmonių kapitalizacijos. Be labai brangios "Saudi Aramco",  iš vakaroidinio  pasaulio "įlankiečiai" paėmė jau nemažą šmotą ir toliau didina savo dalį. Štai vienas iš pavyzdžių – tylenis Kuveitas įsigudrino išpirkti trečdalį kompanijos-milžiniško „Mercedes“, o tuo pačiu sugebėjo iš vakaroidų atmušti didžiulę naftos kompaniją „GlobalSantaFe“.

Kaip Persų įlankos monarchijos įsigudrina perimti sau vakaroidines kompanijas?

Turtingiausios Persų įlankos šalys, pastaruosius 40 metų, laiko savo pinigus vakaroidų jurisdikcijose. Kai tik USA Federalinė rezervų sistema ir ECB (Europos centr. bankas) pradėjo didinti bazinę palūkanų normą, prie to pačio palikdami minimalias palūkanas už indėlius, Artimųjų Rytų šalys momentaliai ėmė išvedinėti pinigus į savo jurisdikcijas. Tai darydami jie gudrauja kaip tik gali:

ZymtzbTvz9ZbEVDxe7U92cabjyfcjQ9w7rDT11iecT01C1AZSrC2vW2uw4-_bQtprRLWUaCrPP0Vc2wwRRiUTISx8peUeD6_aSkZG4S0CXanbnZfU80UvVhTObfsWOJsoMGqsRt_0HtgBt0LxpnxXW0

Nuotraukoje: Mohammedas bin Salmanas Al Saudas

Pirmiausia, jie po truputį ir atsargiai, kad vienu metu nesužlugdyti vakaroidinių bankų, nes kitu atveju nematyt savo pinigėlių.

Antra, jie ateina ir sako, kad mes nebenorime laikyti pinigų už procentus. Jūs geriau parduokite mums savo naftos, dujų ir technologines įmones. Paimsime, taip sakant, natūra. Atitinkamai vakaroidams tenka parduoti. O kaip čia neparduosi? Persų įlankos monarchijos ten laiko trilijonus. O po to Persų įlankos monarchijos išperka kompanijas su paruošta kilnojama infrastruktūra, tanklaivių laivynais, dujovežiais, naftos bokštais ir gręžimo agregatais , ir nutaisę pokerio lošėjo veidą, persikelia visą šitą gėrį į savas jurisdikcijas ir ten, kur vakaroidai negalės užsimanę kada tik norį pagrobti. Aukščiausio lygio šantažas ir machinacijos su išdūrimais. Ir galų gale paaiškėja, kad Persų įlankos monarchijos yra ne tik energijos išteklių tiekėjos, bet ir tiekimo, perdirbimo bei realizacijos sistemų savininkės, nes vis labiau pereina į Kinijos ir Bahreino biržas. Štai ką jie daro. Ir kada kažkoks nors Baidenas ar Haris eilinį kartą kažką ten malą šūdą apie teises ir laisves – Saudo Arabija, Kataras, Jungtiniai Arabų Emyratai ar Kuveitas tiesiog išperka dar daugiau, išvesdami pas save infrastruktūrą iš „palaimintojo vakaroidinio pasaulio“. Todėl vos per pastaruosius 20 metų vakaroidai prarado 30% savo kompanijų, kurios, tame tarpe, atiteko Artimiesiams Rytams.

ofx19Bk5ITH2yw9Gp0Wnfif-KdrbW2OsymYE4245HeELb9MT3F7wfuczTMdokXeop-rVNaORkWJkgGdpk0Aowy1xCl11kVyAO2XBFxi8xSSQUES2PNZmjyoxJq-PEYKkpeqz8CIc9RyHkderxrkPHcU

Nuotraukoje: V. Putinas su Kataro emyru Tamimu Al Thani

O be "įlankininkų", dar ir Rusija kiek tik gali stengiasi pagriebti viską, ko neišlaikė vakaroidai. Kaip jūs manote, kas įsisavina naftos telkinius kurdiškame Irake? Rusai. Ir po to tie rusai parduoda Irako naftą vakaroidams pasaulinėmis kainomis, ir visi rinkoje tai puikiai supranta, tačiau nieko negali padaryti, nes Irako kurdai nieko, išskyrus rusus, ten neprileidžia. 

Štai tokie vat reikaliukai. 

Ir taip diena iš dienos. Kas liks  pas vakaroidus iki šio dešimtmečio pabaigos taikant tokią metodiką, ar požiūrį į reikalus? Labai įdomu būtų pamatyti po kokių 5-6 metų. 

Na tiesiog velniškai įdomu.

cQuAOXRRsOaP_wWKcs9JwWT6UUM6-z6Axmo_IWUuYYhvxPLpaUbp3n2LAMZBB7XeLsnuHnkmF2jSXaZeDkwpS79CAFyB7GC2F2oem68IlUCfwjIP5E18lomxjw41h1OB_GCrBnUkooX9Dr9MkbR9TkA

Paimta iš čia.