Amerikiečiams gali tekti kautis su rusais

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2023/07/07/am... 2023-07-08 16:13:00, skaitė 573, komentavo 7

Amerikiečiams gali tekti kautis su rusais

Geopolitinė padėtis

Jei Rusija laimės karą, amerikiečiai turės kautis toliau, pareiškė galimas respublikonų kandidatas į prezidentus Maikas Pensas (Mike Pence).

„Jei Ukraina pralaimės karą, Rusija pradės naują agresiją, ir tada amerikiečių kariams teks kariauti“, – teigia buvęs JAV viceprezidentas.

„Turiu jums pasakyti – tai, kas dabar vyksta Ukrainoje, yra ne tik karas, bet ir blogis. Ir, atvirai kalbant, išvykau iš Ukrainos labiau nei bet kada pasiryžęs skatinti mūsų nacionalinį interesą remti Ukrainos kariuomenę, kad ji atremtų šią Rusijos invaziją“, – sakė Pensas.

„Neabejoju, kad jei Vladimiras Putinas užgrobtų Ukrainą, neilgai trukus Rusijos kariuomenė peržengtų sieną, kur mums tektų siųsti savo karius kovoti su jais“, – pridūrė jis.

Panašiai, kaip buvęs JAV viceprezidentas kalba ir Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, teigdama, jog Vakarų šalių vadovai klysta, manydami, jog karas yra toli, nes nevyksta jų šalių teritorijose. Vakarai ir Rusija esą gyvena skirtingose dimensijose.

Rusija kariauja su Vakarais plataus masto karą, o Vakarai mano, kad Rusija kariauja su Ukraina, todėl šiek tiek jai padeda.

Apie Rusijos paskelbto karą realybę pradėjome kalbėti dar gerokai prieš plataus masto veiksmus. Kremlius siuntė labai aiškius reikalavimus Vakarams, NATO, reikalaudamas pasitraukti iš Baltijos šalių, Europos, kitaip bus užpulta Ukraina.

Šį ultimatumą Kremlius kartojo daugybę kartų, tačiau nesulaukė jokio atsakymo. Niekas tuo netikėjo, nes laikė kliedesiais.

Prasidėjusią invaziją mes vertinome kaip prasidėjusį karą su Vakarais ir kvietėme ruoštis blogiausiam scenarijui (mūsų manymu – geriausiam) – NATO įsitraukimui į karinius veiksmus. Blogiausias scenarijus kol kas dar ne stalčiuje, todėl pats laikas, nors ir pavėluotai, jam ruoštis, ir labai rimtai.

Todėl tokius Mike Pence įspėjimus apie tikimybę, jog amerikiečiams gali tekti kautis su rusais, vertiname labai pozityviai.

Tuo pačiu apgailestaujame, jog tai vyksta pavėlavus keletą metų. Jei Vakarų visuomenės būtų pasirengusios karui su Rusija gerokai iki Kremliaus planuojamos invazijos, NATO būtų parengusi ėjimų ir priemonių, kaip Kremlių sustabdyti nuo karo beprotybės.

Grasinimas karu Kremlių būtų sustabdęs akimirksniu. Gaila, kad mąstančių į priekį žodžiai įsisąmoninami pavėluotai. Būtent dėl to mes dabar atsiliekame. O turėtume būti vienu ėjimu priekyje.

Visuomenes, kurios nepasirengusios kariauti (žudyti), o gulėdamos ant gultų tenerifėse, nori susimokėti už joms palankią karo šou eigą, tam reikia ruošti ne vienerius metus.

Tęsiasi Maskvos ir Minsko primestas tarptautinis žaidimas – detektyvas „Surask Prigožiną“. Lukašenka pareiškė, jog Prigožinas išvyko į Rusiją ir šiuo metu yra Sankt Peterburge, o Putino kilimėlis spaudai pareiškė, kad Kremlius neseka, kur keliauja „Wagner“ vadeiva. Lukašenka ir toliau sapalioja, kad jo pasiūlymas apgyvendinti kai kuriuos „Wagner“ kovotojus Baltarusijoje vis dar galioja.

Mes nekomentuosime klausimų, užduodamų apie tai, kur galėtų būti Prigožinas ir kur dabar yra „Wagner“ smogikai. Mes to nežinome. Žinome tik tiek, jog dalis „Wagner“ karių vis dar įsitvirtinę prie Bachmuto, bet ne priešakinėse linijose.

Tuo pačiu esame sužavėti Lietuvos karo blogerių ir kai kurių žurnalistų pateikiama informacija apie kratas „Wagner“ būstinėse ir Prigožino buvimo vietas. Pagaliau lietuvaičiai turi agentūrinį tinklą, infiltruotą Peterburgo FSB, „Wagner“ ir Putino aplinkoje. Ironizuojame. Kokią miglą mums į akis pučia FSB galėsime pasakyti, kai baigsis ši užsitęsusi Kremliaus informacinė-karinė operacija.

Ukrainos saugumo tarnyba ir Generalinė prokuratūra atskleidė naujus faktus apie tinklaraštininko Anatolijaus Šarijaus informacinę ir ardomąją veiklą, kurią jis vykdė atlikdamas Rusijos specialiųjų tarnybų nurodymus. „Nustatyta, kad propagandistas dalyvavo rengiant ir platinant inscenizuotus vaizdo įrašus, kuriuose tardomi ukrainiečių kaliniai“, – sakoma pranešime. Teigiama, jog Šarijus asmeniškai patarinėjo Rusijos FSB, kaip filmuoti tardymą ir kokius klausimus užduoti karo belaisviams. O po filmavimo jis redagavo vaizdo įrašą, iškirpdamas Rusijos Federacijai „nepalankius“ momentus.

Primename, kad Anatolijus Šarijus daugelį metų buvo paieškomas Ukrainos teisėsaugos institucijų, Rusijos opozicijos įtrauktas į „Putino sąrašą“, kartu su Skabejeva, Solovjovu, Kiseliovu ir kitais Kremliaus propagandistais. Nepaisant to, Šarijus turėjo laikiną leidimą gyventi Lietuvoje ir keliauti po Šengeno erdvę. Kremliaus propagandistu rūpinosi Lietuvos pareigūnai, kurie iki šiol užima atsakingas pareigas ir greičiausiai dar vilki tarnybines uniformas. Šie pareigūnai galimai laukia dienos X, kuomet galėtų pakeisti uniformas ir jų atributiką.

Reikšmingi postūmiai

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigia, jog Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas vyksta pagal planą, tačiau norėtųsi, kad jis vyktų greičiau.

„Visi norėtume, kad kontrataka būtų įvykdyta per trumpesnį laiką, tačiau tokia yra realybė. Mes judame į priekį. Nestovime vienoje vietoje“, – pabrėžė prezidentas.

Šią naktį pietiniuose ir rytiniuose Ukrainos regionuose gaudė oro pavojaus sirenos. Rusijos teroristai paleido į šalį 18 bepiločių orlaivių „Shahed“.

Priešlėktuvinė gynyba veikė pietiniuose ir rytiniuose regionuose ir sunaikino 12 smogiamųjų nepilotuojamų orlaivių.

Ukrainos kariuomenės atstovai praneša, jog Rusijos kariškiai įstrigę Bachmute.

„Jei kalbėti apie Bachmuto miestą, priešas jame faktiškai yra įstrigęs. Nes, viena vertus, jie kontroliuoja didžiąją miesto dalį, o mes kontroliuojame tik pietvakarinę dalį.

Tačiau jie negali judėti po miestą, nes mūsų ginkluotosios pajėgos jiems to neleidžia, tačiau okupantai taip pat negali ir palikti miesto, nes mūsų pajėgos taip pat neleidžia jiems to daryti“, – sakė Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar.

Ukrainos kariai esą šiuo metu žengia į priekį pietiniame flange, o šiauriniame flange vyksta kovos. Pasak viceministrės, Ukrainos gynybos pajėgos „taip smarkiai muša priešą rytuose, kad kai kuriomis kryptimis jų kariai pradėjo palikti pozicijas ištisais daliniais“.

Pasak Maliar, priešas ėmė naudoti „užkardų padalinius“, o į jų nugaras nukreipiami ginklai.

Ukrainos kariai iš 47-osios mechanizuotosios brigados sunaikino naujausią rusų tanką T-90M „Proryv“. Iš tanko išsigelbėjo vienas sužeistas įgulos narys, kiti du sudegė kartu su tanku. T-90M eksporto vertė siekia apie 4,5 mln. dolerių.

Trumpai

Lvove per užvakar vykusį apšaudymą buvo nužudyta 95 metų Antrojo pasaulinio karo dalyvė. „Moteris išgyveno Antrąjį pasaulinį karą, bet, deja, neišgyveno rusofašizmo“, – sakė Lvovo srities karinės administracijos vadovas Maksimas Kozitskis.

Raketų ataka sunaikino daugiau kaip 30 namų, daugiau kaip 250 butų, 10 bendrabučių, našlaičių prieglaudą, du universiteto pastatus ir mokyklą.

Pasirodė informacija apie naują Putino šarvuotą traukinį, kurio vertė, kaip spėjama, yra 6,8 mlrd. rublių. Traukinio viduje yra hamamas, kosmetologo kabinetas, baras.

Kosmetologijos kabinete yra prietaisas radioliftingui, kosmetologinis aparatas, lempa ir ultragarso terapijos prietaisas.

Įranga gali būti naudojama odai atjauninti naudojant aukšto dažnio radijo bangas, vakuuminiam valymui, jonoforezei, disinkrustacijai, mikromasažui ir limfodrenažui.

Iš viso specialiajame traukinyje naudojami 22 vagonai, reiso metu prikabinama apie dešimt vagonų.

Putinas netrukus juokins pasaulį, kaip ir Šė Korėjos klounas Kim Jong Unas keliaudamas po pasaulį praėjusio šimtmečio technikos „stebuklu“.

Matyt, Volodia, būdamas jaunas, per daug kartų spoksojo juodai baltą filmą „Šarvuotis Potiomkinas“.

Lietuvoje

Lietuvoje politinio šou meistrai pastatė Navalno kalėjimo kameros maketą ir surengė pasirodymą, gindami Putino represuojamą kalinį.

Nors Navalnas Kremliaus opozicijos atstovų vertinamas ir vertintas, kaip imperialistas bei nacistas, tai netrukdo politikams tęsti „Navalno projektą“.

Kas žino, gal Navalnas taps Rusijos prezidentu, kaip kad Jelcinas ar Putinas? Juk pastarieji kažkada irgi buvo vadinami Lietuvos draugais, o mūsų valdžios vyrai ir jų ponios asmeniškai bičiuliavosi su tarptautiniais karo nusikaltėliais ir siekė jų paramos.

Kadangi minia tai pamiršo, greičiausiai „meilė“ Navalnui bus taip pat pamiršta, kaip ir trumpalaikis meilės aktas „Ukrainos didvyrei“, nepavykusiam projektui „Nadija Savčenko“.

Antra vertus, politikai galimai viliasi, jog projektas „Navalnas“ bus sėkmingas, tad ištikimi rėmėjai turės pirmos rankos teisę prie naujosios Kremliaus valdžios sutarčių su „Rosatom“ ir „Gazprom“ bei visokiais labdaros fondais.

Norisi tikėti, kad mes labai klystame.

Nuotraukoje: 95-osios šturmo desanto brigados karys siunčia ivanams linkėjimus.